Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Rezultatele examenului de titularizare 2021. Unde pot profesorii să vadă ce note au luat

Rezultatele examenului de titularizare 2021 vor fi afișate în data de 27 iulie, la sediile inspectoratelor școlare și pe site-ul titularizare.edu.ro. Acolo profesorii vor reuși să vadă ce note au obținut.

de Redactia Observator

la 25.07.2021 , 15:36

Rezultatele examenului de titularizare 2021. Unde pot profesorii să vadă ce note au luat - Hepta/Mediafax/Alexandru_Dobre

Dacă sunt nemulțumiți de rezultatele obținute la titularizare 2021, profesorii pot depune contestație, tot la sediile inspectoratelor școlare județene sau se transmit prin mijloace electronice, în zilele de 27 iulie, după afișarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv 28 iulie, până la ora 12:00.

Rezultatele examenului de titularizare 2021. Ce note trebuie pentru a obține un post

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7 (șapte), iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minimum nota 5 (cinci). Proba practică și inspecția la clasă au fost eliminate pentru anul în curs prin OUG nr. 70/2020, aprobată prin Legea nr. 179/2020, cu modificările şi completările ulterioare.

Articolul continuă după reclamă

Repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă, se realizează în ședințe publice sau on-line, organizate de către inspectoratele școlare în intervalul 4 – 5 august.

Pe acelaşi subiect

Peste 34.000 de candidaţi s-au înscris pentru a susţine examenul, fiind disponibile 4.814 posturi didactice/catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată. Rezultatele inițiale la examenul de Titularizare vor fi afișate până pe 27 iulie, iar cele finale, după contestații, pe 3 august 2021, potrivit calendarului Ministerului Educației. La nivel naţional sunt disponibile 4.814 posturi didactice/catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată (3.500 în mediul urban şi 1.314 în mediul rural). Cele mai multe posturi vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată vizează următoarele discipline/specializări: educatori/profesori pentru învăţământ preşcolar în limba română (1103), învăţători/profesori pentru învăţământ primar în limba română (828) şi muzică instrumentală (310).

Ce urmează după afișarea rezultatelor la titularizare 2021

Rezultatele inițiale vor fi afișate până pe 27 iulie, iar cele finale, după contestații, pe 3 august 2021, potrivit calendarului în lucru la Ministerul Educației. Pe 4 august 2021 se face repartizarea cadrelor didactice angajate pe durata de viabilitate a postului/catedrei care au participat la concursul naţional, sesiunea 2021, conform prevederilor art. 74 alin. (3), lit. a) sau 80 alin. (9), după caz; repartizarea candidaţilor conform prevederilor art. 74 alin. (3), lit. b) sau 80 alin. (9), după caz.

Pe 5 august 2021 – ședință de repartizare, în ordine, a:

  • cadrelor didactice titulare, conform prevederilor 74 alin. (3), lit. c);
  • cadrelor didactice titulare, conform prevederilor 74 alin. (3), lit. d);
  • cadrelor didactice angajate pe durata de viabilitate a postului/catedrei rămase cu norma didactică de predare incompletă, conform prevederilor 74 alin. (3), lit. e);
  • cadrelor didactice titulare, conform prevederilor 74 alin. (3), lit. f) sau 80 alin. (9), după caz;

Pe 6 august 2021 - reactualizarea listei posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate; Perioada:9-23 august 2021 – emiterea și comunicarea deciziilor de repartizare pe post/catedră.

Repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă, se realizează în ședințe publice sau on-line, organizate de către inspectoratele școlare. Însă nu toți profesorii care iau note peste 7 la titularizare se și angajează, automat. Pe de o parte, concurența pe post face ca cel cu nota cea mai mare să devină titular. De remarcat că tot mai mulți profesori acuză în fiecare an că există directori de școli care ascund ore și nu scot, astfel, posturi la concursul de titularizare, pentru ca prin diverse tertipuri juridice să le păstreze pentru persoane care le sunt apropiate.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Mergeți duminică la vot?
Observator » Educaţie » Rezultatele examenului de titularizare 2021. Unde pot profesorii să vadă ce note au luat