Antena Meniu Search
x

Video România are campioni mondiali la Robotică. 13 elevi ai Liceului Naţional de Informatică din Arad au făcut senzație în SUA

România are campioni mondiali la Robotică. Este pentru prima data cand trofeul ajunge în ţara noastră. 
Campionii sunt câţiva elevi din Arad care au reuşit să câştige competiţa desfăşurată tocmai peste Ocean, la Houston. Românii sunt primii din cele 160 de echipe venite din toate colțurile lumii. 

de Daciana Cordoş

la 02.05.2022, 18:07

Vezi și

Un vis devenit realitate. Aşa se poate descrie experienţa trăită de 13 elevi ai Liceului Naţional de Informatică din Arad. După 6 luni de muncă, tinerii şi-au adjudecat marele premiu al Campionatului Mondial de Robotică. 

Octavian Botoșan, căpitanul echipei: După atâtea ore de muncă, câteva sute de ore în spate, să vedem acolo pe tabela de scor locul 1 în dreptul numărului nostru a fost un lucru extraordinar.

Octavian este elev în clasa a 12-a, iar faptul că este căpitanul echipei l-a responsabilizat enorm. Şi pentru Raul victoria a fost o surpriză extraordinar de plăcută. 

Raul Floarea, membru al echipei de robotică: A fost o bucurie maximă. nu mi-aş fi imaginat niciodată că putem ajunge până aici. Noi lucrăm constant din septembrie. Am venit mai mult la robotică în general zilnic. Nici măcar în weekend-uri nu era pauză. Până şi duminică veneam. Constant lucram. 

Pe acelaşi subiect

160 de echipe din intreaga lume s-au luptat la Hudson pentru marele premiu

Dana Războiu, preşedinte Naţie prin Educaţie: Sunt foarte mândră de aceşti copii, sunt mai mult decât mândră de ei, că au reuşit să pună România pe harta roboticii, pe harta mondială a roboticii. Ăsta e mare lucru. Copiii americani, mulți dintre ei, nici nu știu unde este România pe hartă. Acum au aflat și au aflat că avem copii inteligenți. 

Briana Stan, o elevă din echipa RobotX a Colegiului Național "Traian Lalescu" din Hunedoara, a luat şi ea un premiu special la competiţie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Educatie » România are campioni mondiali la Robotică. 13 elevi ai Liceului Naţional de Informatică din Arad au făcut senzație în SUA