Antena Meniu Search
x

Video Şcoala din Odessa, mutată la Bucureşti: 200 de copii vor să îşi continue studiile în Capitală

Din ce în ce mai mulţi copii din Ucraina au ajuns în România şi vor să-şi continue studiile de aici. 200 de copii de la o şcoală din Odessa caută un spaţiu în Bucureşti unde ar putea să înveţe, după ce au fost evacuaţi din clădirea în care studiau şi au fost nevoiţi să plece din ţara lor.

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 15.03.2022, 17:57

Vezi și

Ministerul Educaţiei a găsit pentru aceşti elevi mai multe soluţii.

Mădălina Iacob, reporter Observator: Este vorba despre cel puţin 80 de copii doar în acest centru din Capitală şi despre o lungă listă de aşteptare de peste 200 de elevi şi profesori care îşi doresc să înveţe în Capitală. Caută o şcoală, practic. Este vorba despre o şcoală din Ucraina, o şcoală din Odessa care a fost nevoită să fie închisă, iar profesorii şi elevii de acolo au venit cu toţii în România. Caută acum un spaţiu în care să înveţe şi să îşi desfăşoare toate activităţile didactice de acolo, din Ucraina în continuare aici, în România. În acest moment, Ministerul Educaţiei împreună cu Inspectoratul Şcolar caută soluţii pentru ei şi se pare că de zilele viitoare vor fi găzduiţi de Colegiul Naţional Mihai Viteazul din Capitală. Acolo vor fi disponibile opt clase pentru ei, iar copii vor putea merge zilnic să îşi desfăşoare activităţile.

Între timp, ruşii anunţă că au preluat controlul asupra întregii zone Herson. Civilii continuă să ducă greul războiului în Ucraina. Mai multe zone rezidenţiale au fost lovite de proiectile, ieri, în Kiev, iar în Mariupol sute de mii de oameni, blocaţi de invazie, suferă de frig şi foame. Autorităţile ucrainene spun că doar aici au murit peste 2500 de civili. Între timp, negocierile dintre Kiev şi Moscova merg greu. Au durat ieri toată ziua, fără să se ajungă la un rezultat clar şi vor continua şi astăzi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Educatie » Şcoala din Odessa, mutată la Bucureşti: 200 de copii vor să îşi continue studiile în Capitală