Antena Meniu Search
x

Video Școala din România care și-a făcut propriul radio intern: "Să îi pregătim pentru viaţă, că teorie știm mulți"

O şcoală dintr-un sat din judeţul Galaţi are ce poate multe şcoli din capitală nu au: un radio intern. Elevii pasionaţi s-au transformat în DJ şi chiar crainici de ştiri. Zilinc, pe holurile şcolii se aud anunţuri importante, urări pentru sărbătoriţii zilei şi chiar şi glume. Iniţiativa este una distractivă, dar şi foarte educativă, copiii făcând, astfel, paşi importanţi spre o carieră în jurnalism. 

de Adrian Obreja

la 28.11.2022, 18:41

Vezi și

"Bună dimineaţa, dragilor! Vreau să vă anunţ că la ora 12:00 va avea loc activitatea pentru 1 decembrie". Teodora îşi depăşeşte zilnic frica de a vorbi în public. Este vocea care transmite cele mai importante anunţuri în şcoala din Rădeşti. Colegii o aud la radioul intern al instituţiei de învăţământ.

Teodora: Pregătesc melodiile care vor fi prezentate pe parcursul zilei, văd cine este sărbătorit, vorbesc cu doamna bibliotecară pentru a afla care sunt cărţile cele mai citite din săptămâna respectivă.

Radioul funcţionează de la începutul acestui an şcolar şi se bucură de un real succes în rândul elevilor

Nela Porumb, profesor învăţământ primar: Ne-am dorit ca ei să aibă posibilitatea de a se exprima liber, de a-şi face curajul să vorbească în public. Nu facem cursuri de oratorie cu ei, dar în felul acesta se învaţă singuri să vorbească în faţa colegilor. 

Pe acelaşi subiect

Proiectul a luat naştere la iniţiativa directorului şcolii, cu ajutor din partea primăriei. Aceştia au reuşit să strângă aproximativ 1.000 de euro, sumă pe care au investit-o în totalitate în staţia de radio.  

Cătălin Porumb, director școală: Ăsta a fost scopul, să se implice. La urma urmei, şcoala trebuie să facă nu numai noţiuni şi informaţii, ci trebuie să îi pregătim pentru viaţă, să aibă iniţiativă, că teorie ştim mulţi. 

Aflată la 80 de kilometri de Galaţi, şcoala din Rădeşti doreşte să transmită un exemplu şi şcolilor de la oraş prin proiectul pe care l-a implementat. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Educatie » Școala din România care și-a făcut propriul radio intern: "Să îi pregătim pentru viaţă, că teorie știm mulți"