Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Școala din România unde elevii intră cu cartele, ca la corporație. Nu vor avea voie să mai plece înainte de terminarea orelor

La şcoală, ca la corporaţie. Accesul în cea mai mare şcoală din Oradea se face de astăzi cu cartele magnetice personalizate. Măsura a fost luată pentru siguranţa elevilor, dar are şi beneficiul de a-i opri pe copii să mai chiulească. 

de Redactia Observator

la 04.10.2024 , 14:34

Investiția ce constă în 8 turnicheţi și sistemul de monitorizare a costat 50.000, bani suportați integral din bugetul Colegiului Național Onisifor Ghibu. Inițial s-a dorit ca intrarea în școală să se facă în urma recunoașterii faciale a copiilor, însă nu toți părinții au fost de acord.

”Primul lucru care ne ajută este siguranţa copiilor pentru că cu toţii ne trimitem copiii la şcoală să fie în siguranţă şi vedeţi ce se întâmplă în întreaga lume tot felul de nebunii şi atunci tebuie să facem ce ne stă în putinţă ca copiii să fie în siguranţă”, a declarat Iulius Timar, director CN Onisifor Ghibu.

Copiii vor rămâne în școală până când li se încheie programul

Vezi și

Cartelele de acces sunt folosite atât de elevi, cât și de profesori. De exemplu, un elev care are program până la ora 14:00 nu va putea ieși mai devreme din școală. Cartelele sunt personalizate, iesirea din școală fiind posibila doar în concordanță cu orarul elevului.

”Vă dau un exemplu de clasa a 9a. Clasa a 9a D care are ore de la 8 la 14. Copilul poate să intre cu cartela lui până la ora 8, la ora 8 i se blochează accesul de a intra şi poate să iasă după ora 14. Nu poate să iasă pe parcursul celor 6 ore”, adaugă Iulius Timar, director CN Onisifor Ghibu. 

Întârzierile vor fi raportate, iar elevii care ajung după ora 08:00 vor fi înregistrați de portar, pentru a asigura o mai bună comunicare cu familiile acestora. La 3 întârzieri, părinții vor fi înștiințați. ”Mi se pare în regulă. Sperăm să fie în siguranţă”, spune un părinte.

Elevii nu au voie să își schimbe cartelele

Elevii care își vor da cartelele unii altora vor fi sancționați cu scăderea mediei la purtare. Această pedeapsă o va primi și elevul care a luat cartela unui coleg, dar și cel căruia îi aparține legitimația electronică. ”Măcar suntem sigur că nu intră nimeni, nu iese nimeni, mi se pare mai practic aşa decât să nu ştii pe unde e copilul”, declară un părinte.

Chiar şi elevii sunt încântaţi de sistem. ”Ne motivează să venim la timp la şcoală şi să fim în siguranţă, dar ca la orice chestie există şi dezavantaje. Nu mai poţi să mai întârzii din aproape orice motiv, cum puteai până acum”, spune un elev.

Timp de 2 săptămâni, cei 2200 de elevi vor putea intra în școli atât pe la poarta păzită de portar cat și pe la cei 8 turnicheți. Mai apoi, accesul se va face exclusiv după controlul electronic. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Puneţi în aplicare sfaturile primite de la specialiştii în parenting?
Observator » Educaţie » Școala din România unde elevii intră cu cartele, ca la corporație. Nu vor avea voie să mai plece înainte de terminarea orelor