Antena Meniu Search
x

Școala a început cu proteste într-o localitate din Bistriţa Năsăud

Școala a început cu proteste într-o localitate din Bistriţa Năsăud. Şi asta după ce părinţii au aflat cu doar două zile înainte de începerea anului şcolar că elevii de gimnaziu au fost mutaţi în alte unităţi de învăţământ.

de Andreea Cazacu

la 15.09.2020, 14:31

Vezi și
  • Aproape 100 de părinţi şi bunici s-au adunat să protesteze.
  • 28 de elevi de gimnaziu au fost repartizaţi la şcoli din localităţile vecine.

Părinţii sunt nemulţumiţi mai ales din cauza faptului că şcolile, unde ar trebui să înveţe copiii lor se află la nouă kilometri distanţă. Oamenii au ameninţat că nu-i vor mai lasă la cursuri. Chiar şi aşa conducerea Inspectoratului susţine că decizia comasării şcolilor rămâne neschimbată.

Când a început şcoala în satul Suplai din Bistriţa-Năsăud, aproape 100 de părinţi şi bunici s-au adunat să protesteze după ce au aflat că 28 de elevi de gimnaziu au fost repartizaţi la şcoli din localităţile vecine.

Poliţiştii au avut grijă ca participanţii la protest să nu încalce regulile sanitare în pandemie şi să nu blocheze traficul din zona şcolii. 

Conducerea şcolii are o explicaţie pentru mutarea copiilor. 

Viorel Feldrihan, directorul școlii gimnaziale Zagra: Conform normării, noi am obţinut 5 clase pe comună şi din partea inspectoratului, fără simultane, şi atunci am zis. Să le comasăm şi cel mai aproape era de Poienile Zagrei, am asigurat transport şi să să vină copiii acolo. Dar părinţi nu sunt de acord. Nu pot să mai dau clase acol că mi-ar trebui cel puţin trei profesori, eu nu am de unde să-i plătesc. 

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean spun că singura soluţie pentru buna funcţionare a şcolilor este comasarea elevilor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Educatie » Școala a început cu proteste într-o localitate din Bistriţa Năsăud