Antena Meniu Search
x

Video Şcoala românească, printre primele din Europa la numărul de zile de vacanţă

Şcoala românească a ajuns să aibă - astfel - printre cele mai multe zile de vacanţă, la nivel european! Potrivit raportului oficial al rețelei internationale Eurydice, împărţirea anului şcolar în module a făcut ca România să fie pe locul al treilea în Europa în topul stateor cu cele mai puţine zile de şcoală.

de Redactia Observator

la 01.11.2022, 08:36

Vezi și

Astfel -  în anul şcolar 2022-2023 - elevii români au 127 de zile libere. La acest capitol, ne depăşesc doar Letonia, cu 129 de zile, şi Malta, cu 135 de zile. Peste 120 de zile mai au doar Estonia, Franța, Grecia și Italia.

Şcoala românească stă bine la vacanţă

Şi la numărul vacanţelor propriu zise am ajuns să fim în top 10. De exemplu, dacă ne referim strict la zilele libere din timpul celor patru vacanţe pe care copiii le au pe parcursul anului şcolar, observăm că elevii de la noi beneficiază de 50 de zile - bineînţeles, asta fără să luăm în considerare weekendurile. Doar elevii din Franţa, două comunităţi din Belgia, Luxemburg și Liechtenstein au mai multe zile de vacanţă în cursul anului.

Dacă ne raportăm strict la vacanţa mare însă, vedem că aceasta nu e chiar atât de mare. România se încadrează în rândul ţărilor care au între 10 şi 12 săptămâni de vacanţă în perioada verii. În timp ce Portugalia, de exemplu, Italia sau Grecia, au vacanţa de vară pe o perioadă mai lungă de 12 săptămâni. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Educatie » Şcoala românească, printre primele din Europa la numărul de zile de vacanţă