Antena Meniu Search
x

Sistem de ventilaţie performant în două şcoli din Oradea

Pentru elevii şi profesorii din două şcoli din Oradea, începutul anului şcolar vine cu veşti bune. Un sistem de ventilaţie performant îi va ajuta pe copii să respire aer proaspăt, iar părinţii lor vor putea sta liniştiţi pentru că dispozitivele vor reduce riscul de contaminare cu noul coronavirus.

de Redactia Observator

la 01.09.2020, 11:18

Vezi și
  • Sistemul presupune nu mai puţin de 120 de sisteme de ventilație.
  • Debitul de aer a fost gândit astfel încât să asigure aer proaspăt pentru fiecare copil.

În momentul în care nivelul de dioxid de carbon ajunge la un anumit nivel în încăpere se declanşează tot mecanismul şi scoate aerul infestat şi aduce alt aer proaspăt în încăpere.

Cele două şcoli din Oradea sunt primele din România care economisesc energie și cel mai important, vor asigura o ventilație sănătoasă în sălile de clasă.

Sistemul presupune nu mai puţin de 120 de sisteme de ventilație cu recuperare de căldură în sălile de clasă, cancelarie, laboratoare și săli de sport. Iar debitul de aer a fost gândit astfel încât să asigure aer proaspăt pentru fiecare copil.

Asta înseamnă că riscul de contaminare cu virusuri, inclusiv cu noul coronavirus, va scădea cu aproximativ 80 la sută. La colegiul Național Onisifor Ghibu, peste 800 de elevi și profesori vor începe noul an școlar în condiții mult îmbunătățite.

În plus, tuturor elevilor din oraș li se vor asigura măști pentru toată perioada petrecută la ore. Investiţiile făcute vor avea efecte și asupra facturilor plătite de fiecare școală în parte.

Director: În 2017, când am venit eu director iaci, plăteam 400.000 de lei încălzirea. După implementarea acestui proiect o să ajungem undeva sub 100.000 de lei pe an.

Lucrările pentru implementarea sistemelor de ventilație în toate unitățile de învățământ din Oradea au fost realizate din fonduri europene. Şi alte unități de învățământ din ţară pot aplica pentru aceste fonduri nerambursabile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Educatie » Sistem de ventilaţie performant în două şcoli din Oradea