Antena Meniu Search
x

Video Simulare BAC 2022. Ce au avut de rezolvat elevii la Limba Română

Sunt emoţii mari astăzi în toate şcolile din România. Elevii care s-au întors fizic la şcoală au început pregătirile pentru cel mai important examen din viaţa lor - examenul de Bacalaureat. Prima probă a fost cea la limba şi literatura română şi având în vedere că examenul se desfăşoare exact pe modelul celui real, din vara, la această oră elevii au pus deja pixurile jos. 

de Redactia Observator

la 28.03.2022, 13:24

Vezi și

Mădălina Iacob -  reporter Observator:  Fericiţi mi s-au părut elevii când au ieşit pe poarta şcolii. Surprinzător pentru că în alţii ani erau destul de trişti în momentul în care îmi spuneau că le-a picat poezia la subiectul al III-lea. Iată că se aşteptau elevii. Aşa că au învăţat-o şi se aşteaptă tot la poezie şi la examenul de Bacalaureat. Simularea este o verificare a cunoştinţelor pe care le-au acumulat mai ales după atâta şcoala online. Este o verificare şi nu neaparat nota va fi trecută în catalog. Se trece în catalog doar dacă elevul îşi doreşte acest lucru. Aşadar, de acum începe pregătirea pentru examenul de Bacalaureaz şi meditaţiile. Astăzi a fost proba la Limba Română, mâine urmează Matematică sau Istorie şi poimâine proba la alegere a profilului. Afişarea rezultatelor se va face în data de 14 aprilie. 

Al treilea subiect a fost redactarea unui eseu despre particularităţile unei poezii de Tudor Arghezi (profilul real), respectiv Ion Barbu (profilul uman şi pedagogic).

Elevii din partea minorităţilor naţionale vor susţine pe 31 martie probă scrisă la Limba şi literatura maternă. Rezultatele vor fi afişate pe 14 aprilie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Educatie » Simulare BAC 2022. Ce au avut de rezolvat elevii la Limba Română