Meniu
Search
x

Simulare Evaluarea Naţională 2022. Când se afişează rezultatele

Simulare Evaluare Naţională 2022. Elevii de clasa a VIII-a au susţinut astăzi, marţi, 5 aprilie, proba la Matematică. Luni, 4 aprilie, elevii au susţinut proba la Limba Română.

De Redactia Observator la 05.04.2022, 15:44

Rezultatele obținute la simulările naționale nu sunt afișate și nu sunt făcute publice, conform procedurii. Elevii vor primi rezultatele simulărilor în mod individual sau prin dezbateri la nivelul clasei, în ședințe cu părinții, sau în consiliul profesoral. Astfel, vor putea lua măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise pentru fiecare dintre probele Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a este de două ore, începând din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Pentru simularea Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a subiectele sunt redactate sub forma unei broșuri care se tipărește față-verso, așa cum este transmisă de către CNPEE (Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație).

Întrucât pentru itemii obiectivi nu sunt prevăzute prevăzute spații de rezolvare, elevul rezolvă aceste subiecte pe ciornă și scrie răspunsul corect în broșură. Broșura conține, la final, pagini suplimentare liniate, pe care elevul le poate folosi în vederea finalizării răspunsurilor ce necesită redactare, în cazul în care spațiul alocat nu a fost suficient sau a greșit și dorește să reia rezolvarea, se arată în procedură.

Pe acelaşi subiect

Calendarul simulărilor pentru Evaluarea Națională 2022, pentru elevii de clasa a VIII-a:

4 aprilie 2022 – Limba şi literatura română – probă scrisă;

5 aprilie 2022 – Matematică – probă scrisă;

6 aprilie 2022 – Simulare proba Limba maternă;

14 aprilie 2022 – Afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Educatie » Simulare Evaluarea Naţională 2022. Când se afişează rezultatele