Antena Meniu Search
x

Simulare Evaluarea Naţională 2022. Când se afişează rezultatele

Simulare Evaluare Naţională 2022. Elevii de clasa a VIII-a au susţinut astăzi, marţi, 5 aprilie, proba la Matematică. Luni, 4 aprilie, elevii au susţinut proba la Limba Română.

de Redactia Observator

la 05.04.2022, 15:44

Rezultatele la Simulare Evaluare Națională 2022 vor fi afişate pe 14 aprilie 2022
Rezultatele la Simulare Evaluare Națională 2022 vor fi afişate pe 14 aprilie 2022 - Shutterstock

Rezultatele obținute la simulările naționale nu sunt afișate și nu sunt făcute publice, conform procedurii. Elevii vor primi rezultatele simulărilor în mod individual sau prin dezbateri la nivelul clasei, în ședințe cu părinții, sau în consiliul profesoral. Astfel, vor putea lua măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise pentru fiecare dintre probele Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a este de două ore, începând din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Pentru simularea Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a subiectele sunt redactate sub forma unei broșuri care se tipărește față-verso, așa cum este transmisă de către CNPEE (Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație).

Întrucât pentru itemii obiectivi nu sunt prevăzute prevăzute spații de rezolvare, elevul rezolvă aceste subiecte pe ciornă și scrie răspunsul corect în broșură. Broșura conține, la final, pagini suplimentare liniate, pe care elevul le poate folosi în vederea finalizării răspunsurilor ce necesită redactare, în cazul în care spațiul alocat nu a fost suficient sau a greșit și dorește să reia rezolvarea, se arată în procedură.

Pe acelaşi subiect

Calendarul simulărilor pentru Evaluarea Națională 2022, pentru elevii de clasa a VIII-a:

4 aprilie 2022 – Limba şi literatura română – probă scrisă;

5 aprilie 2022 – Matematică – probă scrisă;

6 aprilie 2022 – Simulare proba Limba maternă;

14 aprilie 2022 – Afișarea rezultatelor

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Educatie » Simulare Evaluarea Naţională 2022. Când se afişează rezultatele