Antena Meniu Search
x

Video Sprijinirea copiilor cu un IQ ridicat este foarte importantă, indiferent de vârstă. Povestea lui David și a Ianei

Sa fii inteligent nu e de ajuns, dar e un avantaj, care descoperit și exploatat, poate sa transforme viața unui copil supradotat într-o capodoperă. David este pasionat de programare, matematică și șah, a participat la olimpiade, concursuri naționale și internaționale. A câștigat premii și medalii importante.
Participarea la cursurile Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României l-au ajutat să își dezvolte latura artistică, să își descopere noi pasiuni. 

de Redactia Observator

la 25.04.2022, 07:54

Sprijinirea copiilor cu un IQ ridicat este foarte importantă, indiferent de vârstă. Povestea lui David și a Ianei
Sprijinirea copiilor cu un IQ ridicat este foarte importantă, indiferent de vârstă. Povestea lui David și a Ianei - Observator

La 8 ani, David își dorește să ajungă programator de jocuri. Lucrează intens la pasiunea lui, creează programe interactive și câștigă premii importante.

David Andronache: Mie îmi place programarea, să citesc, să pictez şi să joc șah.

Ajutaţi să îşi dezvolte pasiunile

Programarea l-a ajutat să își dezvolte pasiunea pentru matematică, joaca cu cifrele l-au impulsionat să descopere și să învețe șahul. 

Pe acelaşi subiect

David Andronache: Prima dată m-am uitat la desene unde ziceau câteva lucruri despre şah. Şi după mami m-a întrebat dacă vreau să mă înscriu la un concurs de şah.

Au urmat concursurile și premiile.

A lucrat intens și a ajuns să își dezvolte și mai mult pasiunea pentru tabla de șah. A participat și la cursurile de excelență ale Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

Sergiu Andronache, tatăl lui David: Noi am ales Cursurile Fundației Dan Voiculescu deoarece au o gamă diversificată din care el poate să aleagă ceva ce-i place, să vadă cum este şi eventual să meargă în direcţia respectivă.

Iana iubește să picteze, sa scrie și să cânte la chitară

Sprijinirea copiilor cu un IQ ridicat este foarte importantă, indiferent de vârstă. Iana are 12 ani si iubește să picteze, sa scrie și să cânte la chitară.

Iana Alexiu: Am fost atrasă de când eram mică de artă şi marii pictori şi culori, în general. 

La trei ani a participat la primul curs de pictură, a învățat tehnici noi, a participat la concursuri. De 5 ani participă şi la cursurile de excelență ale Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

Iana Alexiu: Mi-a plăcut foarte mult la Cursurile Fundației pentru că acolo am învăţat să folosesc foarte multe tehnici noi, de fapt tehnici de care nici nu auzisem până acum.

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României se implică în mod constant în sprijinirea și descoperirea tinerilor talentați.

Cursurile Clubului de Excelență îi ajută să își descopere noi pasiuni și aptitudini.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Educatie » Sprijinirea copiilor cu un IQ ridicat este foarte importantă, indiferent de vârstă. Povestea lui David și a Ianei