Antena Meniu Search
x

Program special de consiliere pentru copiii supradotați, pentru a-și putea valorifica mai bine potențialul

A fost lansat primul program special dedicat copiilor și tinerilor supradotați, care astfel vor beneficia de consiliere specifică nevoilor lor.

de Redactia Observator

la 19.04.2022, 14:22

Program special de consiliere pentru copiii supradotați, pentru a-și putea valorifica mai bine potențialul
Program special de consiliere pentru copiii supradotați, pentru a-și putea valorifica mai bine potențialul

Programul ”O minte sclipitoare” se adresează copiilor și tinerilor cu IQ ridicat, cu vârsta cuprinsă între 8 și 18 ani. Acesta le oferă copiilor cu abilități specifice supradotaților posibilitatea să identifice nu doar coeficientul de IQ ci și abilitățile necesare pentru a se descurca în viață.

”Pentru a obține succesul pe toate planurile, copiii au nevoie, pe lângă abilitățile academice, și de abilități sociale, toate acestea formând un tot care le va permite să aibă performanţe pe măsura capacităţii intelectuale individuale”, a declarat Floretina Negrescu, psiholog Școala FDVDR.

Prin recomandările consilierilor, elevii vor fi în măsură să afle care sunt ariile care trebuie dezvoltate și vor fi astfel capabili să-și îmbunătățească performanțele. De asemenea, profesorii, prin recomandările pe care le vor primi, vor știi cum să îi ajute eficient pe acești copii să-și folosească la maxim potențialul de care dispun”, arată FDVDR într-un comunicat de presă.

Acest program va cuprinde mai multe etape distincte, incluzând aici un test de cultură generală și un test de inteligență, după care fiecare dintre elevi va participa la un „triunghi” copil-părinte-educator.

Printre recomandările specialiștilor se vor număra și activități complementare care să îi ajute pe copiii supradotați să își dezvolte întregul potențial, să își contureze trăsăturile de personalitate și să aibă performanţe pe măsura capacităţii intelectuale individuale.

Activitățile din cadrul acestui program vor avea loc ONLINE, pe platforma educațională ȘcoalaFDVDR, iar participarea la acest program este gratuită.

Înscrierea se va realiza prin completarea unui formular, pe site-ul www.fundatiadanvoiculescu.ro, până pe 31 mai.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Educatie » Program special de consiliere pentru copiii supradotați, pentru a-și putea valorifica mai bine potențialul