Antena Meniu Search
x

Studenții de la Politehnică ar putea da examene online, cu inteligenţă artificială şi softuri specializate

Inteligenţă artificială şi softuri specializate, cu ochii pe privirea studenţilor care vor să copieze. Sunt măsurile pe care rectorul Universităţii Politehnica le-a anunţat in exclusivitate la Observator pentru următorul an universitar. Mihnea Costoiu a făcut anunţul după ce un un student din anul întâi a făcut public dialogul de la un laborator online.

de Redactia Observator

la 06.05.2020, 20:49

Vezi și
  • Rectorul Universităţii Politehnica, reguli noi pentru următorul an universitar
  • Ministerul Educaţiei vrea organizarea examenelor online

Profesoară de informatică: Să te vezi şi pe tine şi tastatura. Ce-i aşa greu să pui într-un punct?

Student de la Facultatea de Inginierie Medicală: Dumneavoastră vreţi multi-cam să vedeţi şi tastatura. Sunt oameni care n-au webcam la calculator.

Profesoară de informatică: Atunci vii în toamnă şi o să ai restanţă.

E dialogul dintre o profesoară de informatică şi un student de la Facultatea de Inginierie Medicală, acolo unde tehnologia e la ea acasă. Pentru că laboratorul este online, cadrul didactic vrea să se asigure că tânărul nu copiază.

Tânărul din filmarea devenită virală este student în anul întâi şi vlogger cu peste 30 de mii de urmăritori pe Youtube si pe Instagram. A povestit în exclusivitate pentru Observator cu ce probleme se confruntă studenţii de vârsta lui.

Ștefan Andrei, vlogger "Georgescu" - Problema cea mai mare care se întâmplă la noi de fapt este că profesorii ne ameninţă cu: ne vedem în toamnă, te las corijent, îţi scad nota la purtare. Şi care-i face pe elevi din punct de vedere psihic să se blocheze.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Înregistrarea strâns peste 100 de mii de vizualizări şi sute de comentarii de la studenţii din Politehnică, inclusiv de la rectorul universităţii.

Mihnea Costoiu, rectorul Universităţii Politehnica - Preocuparea o înțeleg a doamnei profesor, aceea că studenții să fie onești în față profesorului indiferent de unde se află, însă abordarea, o spun cu părere de rău, o abordare nefericită. Mă așteptăm la mai multă diplomație! Până la urmă un student care își dorește și are că și țel să copieze copiază și cu profesorul în sala de clasă.

Ministerul Educaţiei a anunţat că universităţile vor organiza online mare parte din examenele studenţilor. În mod excepţional, Politehnica a hotărât că nu va chema deloc studenții în Bucureşti până la finalul anului universitar. Nici măcar pe cei care dau licenţa. Dar pentru anul viitor, rectorul anunţă reguli noi.

Mihnea Costoiu, rectorul Universităţii Politehnica - Studenții să aibă platforme mai prietenoase folosind și inteligența artificială, folosind și camera și softuri specializate, care să poată să identifice persoană, să ne dea informații despre felul studentul în care se uită în stânga sau în dreapta sau citește dintr-un text.

Ștefan Andrei, vlogger "Georgescu" - Un singur mesaj am: fraţilor, încercaţi să nu vă furaţi căciula, încercaţi să fiţi sinceri cu voi, încercaţi să daţi examenele cum puteţi şi cum ştiţi şi, pe lângă asta, încercaţi să confruntaţi orice problemă pe care o aveţi cu orice profesor. Nu mai staţi şi nu scoateţi niciun cuvânt pentru că e foarte important să vă spuneţi punctul de vedere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Educatie » Studenții de la Politehnică ar putea da examene online, cu inteligenţă artificială şi softuri specializate