Antena Meniu Search
x

Studenții din Iași își fac ”acasă” în camerele de cămin. ”Ideea a fost să mă pot uita la filme în liniște”. Miza e mare!

Studenţii de la Universitatea din Iaşi au transformat căminul în butic hotel. Tinerii şi-au pus la bătaie imaginaţia şi talentul pentru a schimba complet camerele anoste. Miza e mare, cei care câştigă tradiţionala competiţie stau gratis în cămin.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 04.11.2021, 21:12

Vezi și

”Ideea principală asta a fost, să fac camera să mă pot uita la filme în liniște”. Nu e o sală de cinema, camera de cămin a lui Ştefan, un student la mecanică din Iași. Cu o investiție mică a transformat spațiul de câțiva metri pătrați în "acasă".

Ștefan: ”Fotoliile le-am primit am dat 50 de lei pe transport. Patul e făcut din paleți, paleți făcuți de mine. Am o pasiune pentru filme leduri și muzică și le am îmbinat toate. Fotoliile sunt pentru partea de cinema, cu un video proiector și un cearșaf alb”.

Studenții au apelat la imaginație pentru a-și decora camerele de cămin

Cu beculeţe, tapet, tablouri, sau mici obiecte decorative, zeci de studenți și-au dat personalizat camerele în care își petrec cea mai mare parte a timpului. 

Pe acelaşi subiect

Andreea este studentă la Arhitectură şi cu 250 de lei a schimbat complet aspectul micii încăperi.

Andreea Plăcintă, studentă: ”Mi-am zis că vreau sa fiu eficientă cu spațiul timpul și banii mei. Prima chestie a fost peretele. Erau niște găurele și am vrut să le acopăr cu ceva”

Este al patrulea an deja de când Universitatea Tehnică din Iași îi încurajează pe tineri să își transforme camerele și să le înscrie în concurs.

Câștigătorul concursului stă gratis în cămin tot anul

Clara Mihociu, reporter Observator: 235 de lei, atât costa cazarea in această camera pentru o lună, iar dacă va câștiga titlul de cea mai tare camera de cămin a universităţii tehnice din Iași, atunci nu va mai trebui să plătească nimic până la sfârșitul anului universitar în luna iulie, cei de pe locul doi până în mai inclusiv, iar cei de pe locul trei cu o cameră frumoasă de cămin nu vor mai plăti pană în luna martie”.

Bogdan Budeanu, sef Direcția Cămine UTI Iași: ”Vrem să îi încurajăm să fie mai responsabili și să le arătăm că micile schimbări pot deveni mari schimbări”

25 de camere sunt în competiţie în acest an. Câștigătorul va fi anunțat peste câteva zile, după ce camerele vor fi votate pe paginile de Facebook ale Unversităţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Educatie » Studenții din Iași își fac ”acasă” în camerele de cămin. ”Ideea a fost să mă pot uita la filme în liniște”. Miza e mare!