Antena Meniu Search
x

Video Studentii români vor "Facultatea de Jocuri Video". Vor să studieze FIFA, Fortnite şi League of Legends

Studenţii cer facultati de jocuri video. Universitatile sunt bombardate de solicitari si de la tineri si de la companiile dezvoltatoare de jocuri care vor specialisti. O scrisoare deschisă a fost semnată deja de mai mulţi parlamentari, care vor să introducă programe de licenţă pentru gaming.

de Redactia Observator

la 31.03.2023, 20:33

Vezi și

Minecraft, Fifa, Fornite, League of Legends, Counterstrike sau Candy Crush. Nu sunt doar cele mai iubite jocuri la nivel mondial, ci ar putea deveni materie de studiu. Solicitarile tinerilor pentru facultatile specializate pe gaming au crescut. "Mi s-ar parea super interesant. Consider ca te ajuta mult sa iti dezvolti strategia, imaginatia", spune o studentă. "La facultatea de Informatica la care sunt se face doar o bază. As fi dorit sa creez jocuri, să testez, să rezolv problemele", spune un alt student.

De ce ne jucam? Peste 70% dintre români spun ca aşa se relaxeaza dupa o zi grea la muncă sau şcoală

Politehnica ar putea fi prima universitate care va avea licenţă de gaming. "Vor învaţa prin joc, jocurile de astazi, constructia de astazi, imaginatia vor conduce la schimbarea societala. Trebuie sa faca fata acestor dezvoltari", a declarat Mihnea Costoiu, rector Politehnica. Germania, de exemplu, are peste 150 de progame de studiu axate pe domeniul jocurilo video. Polonia, 60. Noi avem doar cursuri optionale, private, si două programe de master la Automatică si Universitatea de Teatru şi Film.

"Este number 1,2 pentru candidati. Invata sa creeze jocuri si lumi virtuale, devin foarte buni pentru programare, grafica, networking, securitate si un pic de inteligenta artificiala. Este o cerere imensă!", a declarat Alin Moldoveanu, prodecan lider 3D UPB. Marile companii de pe piaţa muncii au semnat, alaturi de parlamentarii din mai multe partide, o scrisoarea deschisă pentru înfiinţarea facultăţii de jocuri video. "Industria e in creştere continuă este mai mare decat industria filmelor si a muzicii la un loc. Arta digitala, game design, programare si aici vorbim despre salarii de ordinul miilor de euro", a declarat Catalin Butnariu, preşedinte RGDA, Asociatia jocurilor din Romania,

Aventura, shooter, role playing, puzzle si strategie. Sunt genurile preferate ale celor 8 milioane de români care joaca jocuri video lunar. Barbatii preferă sa foloseasca laptopul sau consolele pentru gaming, pe cand femeile se joaca pe telefonul mobil. 69% dintre jucatori prefera sa se joace cu cineva, iar 31% aleg singleplayerele. De ce ne jucam? Peste 70% dintre români spun ca aşa se relaxeaza dupa o zi grea la muncă sau şcoală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Educatie » Studentii români vor "Facultatea de Jocuri Video". Vor să studieze FIFA, Fortnite şi League of Legends