Video

Sute de profesori din România vor face cursuri de educație financiară

De Clara Mihociu.
Publicat: 06.04.2021, 17:04.
Actualizat: 06.04.2021, 17:05

Profesorii se întorc în bănci. Sute de cadre didactice din toată țara redevin elevi și vor învăța despre educația financiară. Aceștia vor lua parte la cursurile menite să îi ajute pe ei să înțeleagă noțiuni de bază din domeniul financiar nebancar, informații pe care mai apoi să le transmită și elevilor.

500 de profesori de gimnaziu din România vor participa la cursuri de educație financiară. Cursurile sunt gratuite și acreditate și se vor desfășura în perioada mai-septembrie 2021.

Cursurile sunt organizate de fundaţia Institutul de Studii Financiare

Cursurile sunt menite să-i ajute pe profesori să înțeleagă notiuni de baza din domeniul financiar-nebancar, care mai apoi să ajungă la elevi. Asta pentru că profesorii sunt considerați persoane de influență în rândul elevilor.

Citește și:

Cu informațiile astfel obținute, autorii inițiativei doresc să contribuie la bunăstarea financiară în rândul populației.

„Programul FinTTT are definit drept scop general îmbunătățirea nivelului de educație financiară în rândul profesorilor – persoane de influenţă în rândul elevilor – printr-un efort coordonat la nivel național, care va asigura atingerea principalelor obiective strategice de îmbunătățire a bunăstării financiare a populaţiei”, au anunțat cei de la ISF.

Programul se adresează cadrelor didactice care predau la clasa a VIII-a.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.