Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Sute de profesori din România vor face cursuri de educație financiară

Profesorii se întorc în bănci. Sute de cadre didactice din toată țara redevin elevi și vor învăța despre educația financiară. Aceștia vor lua parte la cursurile menite să îi ajute pe ei să înțeleagă noțiuni de bază din domeniul financiar nebancar, informații pe care mai apoi să le transmită și elevilor.

de Clara Mihociu

la 06.04.2021 , 17:05

500 de profesori de gimnaziu din România vor participa la cursuri de educație financiară. Cursurile sunt gratuite și acreditate și se vor desfășura în perioada mai-septembrie 2021.

Cursurile sunt organizate de fundaţia Institutul de Studii Financiare

Cursurile sunt menite să-i ajute pe profesori să înțeleagă notiuni de baza din domeniul financiar-nebancar, care mai apoi să ajungă la elevi. Asta pentru că profesorii sunt considerați persoane de influență în rândul elevilor. 

Vezi și

Cu informațiile astfel obținute, autorii inițiativei doresc să contribuie la bunăstarea financiară în rândul populației.

„Programul FinTTT are definit drept scop general îmbunătățirea nivelului de educație financiară în rândul profesorilor – persoane de influenţă în rândul elevilor – printr-un efort coordonat la nivel național, care va asigura atingerea principalelor obiective strategice de îmbunătățire a bunăstării financiare a populaţiei”, au anunțat cei de la ISF.

Programul se adresează cadrelor didactice care predau la clasa a VIII-a.

Clara Mihociu Like

Se spune că în fiecare glumă există și un sâmbure de adevăr. Cam așa am ajuns eu pe tărâmul presei. În glumă, un profesor mi-a spus că am voce de radio la finalul primului an de facultate.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Educaţie » Sute de profesori din România vor face cursuri de educație financiară