Antena Meniu Search
x

Video "Tata a zis că mi-i dă pe săptămână". Bugetul de chirii al studenţilor care vin în Bucureşti

Unele facultăţi au început deja cursurile, iar viaţa de student nu mai e ce a fost. Bugetul pentru distracţie a intrat la apă şi mulţi au renunţat la chirie în favoarea căminelor, ca să mai facă economie. Unii însă s-au trezit că plătesc 200 de lei pe lună pentru un loc într-un cămin de stat plin de mizerie şi gândaci.

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 25.09.2023, 20:17

Vezi și

Căminul sau chiria lunară, mâncarea din fiecare zi, cafeaua de la facultate, haine, bani pentru cursuri şi laboratoare, dar şi petrecerile din weekend. E lista de cheltuieli pe care studenţii au făcut-o din prima zi de facultate. Şi-au negociat bugetul de acasă în funcţie de scumpirile din Bucureşti.

Cristian Iordache, student: Mâncare, cafele. am bagat pentru prima oara la spălat, deci nu mi-a venit să cred, am plătit pentru detergent o sută de lei, Doamne! Nu mi-a venit să cred. Sunt cheltuieli pe care nu le-ai astepta cand esti mic si apar cand te muti singur.

Bugetul de chirii al studenţilor care vin în Bucureşti

Cristian e student în anul întâi la relaţii economice internaţionale şi trebuie să se încadreze în bugetul de 2500 de lei. Colegul lui, Aris, a ajuns deja la o sumă aproape dublă.

Pe acelaşi subiect

Aris: Căminul, mâncare, nu am nici frigider, trebuie să îmi iau și frigider, cluburi, bătură dacă o să fie cazul, când o să fie cazul, mai bine zis, o lună e o lună, eu cred ca îmi ajung. Dacă îmi iau mașină, trebuie să dau banii și pe benzină, aici nu cred ca îmi ajung banii, vă zic sincer. Tata mi-a zis că mi-i dă pe săptămână, caă îi cheltui pe toți odată, și mama a zis cum vreau eu.

Pachetul cu mâncarea de la mama îi va salva pe cei mai mulţi din provincie. Alţii, doar visează la ea. Tot ca să facă economie, mulţi au renunţat la chirie pentru un loc în cămin.

Mădălina Iacob, reporter Observator: Cazarea în căminele din București îi costă pe studenți între 150 si 300 de lei pe lună. Dacă ne uităm și la prețul chiriilor, în aceeași zonă, o garsonieră costă 300 de euro. Și poate ajunge până la 600 de euro dacă vorbim despre centrul Capitalei.

Condiţiile însă sunt ca la ruletă. Sesizările primite pe Fii Observator arată ce îi aşteaptă pe studenţii din Grozăveşti. Conducerea Universităţii ne-a transmis că imaginile nu sunt de actualitate. Şi că din cele 11 cămine din Bucuresti, 3 nu au fost încă modernizate, dar sunt prinse în programele de reabilitare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Educatie » "Tata a zis că mi-i dă pe săptămână". Bugetul de chirii al studenţilor care vin în Bucureşti