Antena Meniu Search
x

Video Viața scumpă de student. Deși vrea să fie chibzuit, Cristian recunoaște că îi va fi destul de greu să se limiteze la bugetul pe care și l-a propus

Case mici şi scumpe, chiar şi dacă le închiriezi. Pentru studenţi, cu siguranţă nu mai sunt o variantă. Cei mai mulţi s-au înghesuit la cămine. Una e să dai 200 de lei, alta. 200 de euro. Cei mai norocoşi spun că vor avea un buget de 500 de lei pe săptămână din partea părinţilor. În plus, mult râvnitul pachet din provincie cu bunătăţi de la mama îi mai salvează de cheltuielile lunare. 

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 25.09.2023, 17:51

Vezi și

Cristian Iordache, student ASE: Scump, foarte scump, se duc banii cu o viteză, trebuie să mă duc acum după caiete, o să fie praf. Încerc să fiu chibzuit, să nu mai petrec la fel de mult cum făceam până acum, să vedem dacă îmi și iese.

Viața tot mai scumpă de student

Optimist şi chibzuit. Aşa îşi propune Cristian să fie în primul an de facultate, la Academia de Studii Internaţionale. Vrea să se încadreze într-un buget de 2.500 de lei pe lună.

Cristian Iordache, student ASE-reporter: Mâncare, cafele, chestii pentru chirie, am bagat pentru prima oara la spalat, deci nu mi-a venit să cred, am plătit pentru detergent o sută de lei, doamne! Nu mi-a venit să cred. Sunt cheltuieli pe care nu le-ai astepta cand esti mic si apar cand te muti singur.

Pe acelaşi subiect

- Si petrecerile de weekend?

- La petreceri e mai usor, sunt cluburi unde intri gratis, poti sa pregame, sa bei inainte. Daca as cheltuit 500 de lei pe saptamana, as fi fericit.

Căminele sunt mai pline ca niciodată. Prea puţini îşi mai permit să stea în chirie.

Mădălina Iacob, reporter Observator: Cazarea in caminele din Bucuresti ii costa pe studenti intre 150 si 300 de lei pe luna. Daca ne uitam si la pretul chiriilor, in aceeasi zona, o garsoniera costa 300 de euro si poate ajunge pana la 600 de euro daca vorbim despre centrul Capitalei.

Reporter-Nicolae Istudor, rector ASE: - Veti majora taxele?

- Nu, in niciun fel, in conditii de criza, noi, ca economisti stim ca nu cred ca e bine sa crestem taxele la studenţi.

Aris-reporter: Camin, am preferat camin, am auzit de viata la camin, mama mama. As avea buget pe luna de 4 mii de lei pe luna, maxim!

- Pe ce sa ii cheltuiesti?

- Caminul, mancare, nu am nici frigider, trebuie sa imi iau si frigider, cluburi, batura daca o sa fie cazul, cand o sa fie cazul, mai bine zis.

Pachetul din provincie face parte din lista alternativelor pentru preţurile mari din Capitală. Mai ales când bucatele de la mama vin de la sute de kilometri distanţă.

Reporter-Ionut: De ce o sa iti fie cel mai dor de acasa?

- De oras cred.

- Mancarea de la mama?

- O sa-i duc dorul. Mamaliga cu tocana si ou, ala imi place mai mult, mancare mai traditionala.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri sociale » Viața scumpă de student. Deși vrea să fie chibzuit, Cristian recunoaște că îi va fi destul de greu să se limiteze la bugetul pe care și l-a propus