Antena Meniu Search
x

Video Tot mai mulți români renunță la studii după terminarea liceului. Cum arată situația la nivelul UE

După terminarea liceului, tot mai mulţi români renunţă la studii. Ţara noastră înregistrează cel mai mare procent al tinerilor care renunţă la educaţie sau la pregătire profesională dintre ţările membre ale Uniunii Europene, potrivit datelor Eurostat, pentru anul 2023. 

de Angela Bertea

la 30.05.2024 , 08:34

România este țara cu cei mai mulți tineri cu vârste cuprinse între 18- 24 de ani care aleg să nu-și continue studiile, iar dacă anul trecut media Uniunii Europene a fost de 9,5%, în România procentul înregistrat a fost de 16,6%.Ţara noastră fiind urmată de Spania, cu 13,7%, Germania, cu 12,8%, şi Ungaria, cu 11,6%.

La polul opus, țările cu cea mai mică rata de părăsire timpurie a sistemului educațional au fost Croația, Grecia, Polonia și Irlanda, unde ponderea a fost sub 5 %.

La nivelul UE, rata tinerilor de 18-24 de ani care au decis să părăsească timpuriu sistemul educațional a scăzut constant în ultimii 10 ani. Totodată, România este statul cu cea mai mic procent al tinerilor de 25-34 de ani care au studii universitare, de doar 23%, față de media europeană de 43%, potrivit datelor Eurostat pe 2023.

Vezi și

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
V-aţi gândit să renunţaţi la maşină din cauza scumpirilor repetate la pompă?
Observator » Educatie » Tot mai mulți români renunță la studii după terminarea liceului. Cum arată situația la nivelul UE