Antena Meniu Search
x

Video "Tragi acum şi eşti aranjat pe viitor". Elevii care ar putea intra la facultate înainte să ia BAC-ul: care sunt condiţiile

Liceenii de clasa a 12-a pot să intre la facultate înainte de Bacalaureat. Cu condiţia să înveţe foarte bine. Să fie pregătiţi. Politehnica Bucureşti a început admiterea anticipată, iar o echipă Observator a mers la faţa locului să afle ce trebuie să ştie viitorii studenţi. Elevii cu note bune, activităţi extraşcolare şi voluntariat la activ îşi pot depune dosarele, online, până pe 1 februarie. 

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 23.01.2023, 13:20

Vezi și

Elevii care vor să aibă un loc asigurat la Politehnică se pot înscrie pe site-ul Universităţii la admiterea anticipată. Candidaţii vor fi consideraţi preadmişi încă din primăvară. 

Mai bine de 4.000 de locuri sunt scoase la concurs în cele 15 facultaţi în total

Procentul locurilor diferă de la o facultate la alta. Daca la Automatica numarul de locuri disponibile ajunge undeva la 20%, la Robotică, procentul urcă până la 100%.  

Mihnea Costoiu, Rector Politehnică: Au fost foarte multe solicitări ale studenților, este un model vest-european, un model american, pentru noi este mai nou, tocmai pentru că mulți dintre studenți sunt pe foarte multe platforme internaționale, am dorit să ne raliem și noi. Admiterea din vara este destul de complicată, în sensul cu încărcătură mare emoțională, îi ajutăm dându-le mai multe șanse. 

Pe acelaşi subiect

Aşa sunt vânaţi, practic, şi cei mai pregătiţi candidaţi. La Automatică şi Electronică, de exemplu, tinerii trebuie să susţină un examen scris. La restul facultăţilor admiterea înseamnă, ca în străinătate, un portofoliu consistent al elevului. 

Cristian Doicin, Decan Facultatea de Robotică: Prima probă este reprezentată de mediile la matematică din a nouă, a zecea și a unsprezecea, a două proba media la o disciplină la alegere: informatică fizică biologie, economie, iar proba a treia are două componente: în această parte de admitere anticipată, 10 la sută mediile din clasele a nouă a zecea, a unsprezecea, iar cealaltă jumătate, de diplome pe care elevii în acest an de liceu le-au primit. 

Tot ce le mai rămâne de făcut până la toamnă este să termine clasa a douăsprezecea şi să obţină diploma de Bacalaureat

Alexandra, elevă: Mi se pare o idee de proiect extraordinară pentru că în clasa a douăsprezecea în general suntem dominați de stresul acesta pentru viitor, facultate, bacalaureat și dacă am reușit să mai stratificăm un pic stresul ăsta ar fi mai ușor pentru psihicul nostru. 

Elev: Tragi acum si esti aranjat pe viitor!

Nu toţi elevii sunt la fel de încântaţi de idee. 

Elev: Mi se pare prea devreme. O schimbare poate nu prea necesară, sa fie toţi în acelaşi timp, ca să ştii nivelul tuturor. 

Concurenţa depăşeşte la cele mai căutate facultăţi din Capitală 3-4 candidaţi pe loc. Totuşi, din ce în ce mai multe universităţi din ţară organizează admiterea pe bază de dosar ori probă practică şi renunţă la examenele scrise. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Educatie » "Tragi acum şi eşti aranjat pe viitor". Elevii care ar putea intra la facultate înainte să ia BAC-ul: care sunt condiţiile