Antena Meniu Search
x

Video Trei din 10 elevi n-au luat notă de trecere la Evaluarea Naţională. Doar 65 de elevi au reuşit să termine cu media 10

Trei din 10 elevi n-au reuşit să ia, anul acesta, notă de trecere la Evaluarea Naţională. O arată rezultatele publicate pe site-ul Ministerului Educaţiei, care sunt mai proaste de la an la an. Surpriza vine, de data aceasta, la proba de matematică, unde peste 1.000 de elevi au luat 10. Cei care nu sunt mulţumiţi de note pot depune contestaţii azi şi mâine.

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 03.07.2024 , 17:59

Mai slabe notele faţă de anul trecut, dacă ne referim la media naţională, a celor care au reuşit să obţină note mai mari decât 5: 74,4% faţă de 76,2% anul trecut. Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, spune că nu pot fi comparate nici generaţiile şi nici subiectele, dar este îmbucurător faptul că notele sunt mai mari decât cele de la simularea din luna martie.

Când se depun contestaţiile

Dacă vorbim despre elevii premianţi, cei care au reuşit să ia 10 şi la Matematică şi Limba Română, sunt doar 65 în acest an, faţă de 429 câţi au fost anul trecut. Pe hartă, cele mai slabe note s-au înregistrat în Vaslui, iar cele mai mari note le-au obţinut elevii din Cluj.

Vezi și

Elevii nemulţumiţi de note pot depune contestaţii în această seară, dar şi pe tot parcursul zilei de mâine. Joi şi vineri, săptămâna viitoare, urmează completarea fişelor de înscriere pentru liceu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aţi stat peste program la muncă, doar pentru a scăpa de îndatoriri personale?
Observator » Educatie » Trei din 10 elevi n-au luat notă de trecere la Evaluarea Naţională. Doar 65 de elevi au reuşit să termine cu media 10