Antena Meniu Search
x

Video Visurile proaspeţilor absolvenţi de liceu. Ce vor să facă pe viitor elevii Colegiului Național "Tudor Vladimirescu", din Târgu Jiu

Ani de liceu cu emoții la absolvire. Seara trecută, s-a strigat catalogul pentru ultima dată pentru două generații de elevi din Târgu Jiu. Absolvenții claselor a VIII-a și a XII-a au participat la festivitatea organizată pe stadionul din oraș. Pentru toți, ultimii patru ani de școală au fost cu mari provocări: pandemie, cutremure, școală online și război la graniță.

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 06.06.2024 , 09:40

Elevii Colegiului Național "Tudor Vladimirescu", din Târgu Jiu, au încheiat clasa a VIII-a, respectiv a XII-a într-un cadru emoționant. Ceremonia de absolvire a fost organizată pe stadion. 

Ceremonie emoţionantă la final de an

Pentru toți cei prezenți, copii, părinți, profesori, emoțiile au fost mari. Absolvenții și-au pus robele, au făcut fotografii, s-au îmbrățișat cu diriginții și colegii și își fac acum planuri pentru viitor. Chiar dacă le e gândul doar la banchet, sunt stresaţi şi de examene. "Am creat foarte multe amintiri frumoase împreună și sunt foarte emoționată că termin", spune o absolventă.

Vezi și

"Sunt și tristă pentru că se termină anii ăștia frumoși. O să-mi fie foarte dor de colectiv. Mi-am făcut mulți prieteni. Am întâlnit mulți oameni minunați și am emoții pentru BAC și pentru admitere pentru că o să dau la Medicină în Timișoara", spune o absolventă.

Pe acelaşi subiect
  • Reporter: Emoţii pentru BAC?
  • Absolvent: Foarte mari. Extrem de mari. 
  • Reporter: Ce vrei mai departe?
  • Absolvent: Aş vrea să merg pe construcţii. 

Ariana visează să devină polițistă, pentru a ajuta oamenii. "Am prins o perioadă foarte grea: pandemie, cutremure, toate cele. Dar ne bucurăm pentru anii care au trecut", adaugă Adriana, absolventă.

"Ne despărțim de două generații care ne-au adus rezultate extraordinare. Doar la clasa a opta, unul dintre absolvenții noștri e unul dintre cei mai buni elevi la Informatică din țară, iar la clasa a XII-a, avem doi elevi calificați la olimpiade internaționale", a declarat Cristina Goanță, director liceu.

Se apropie examenul de Bacalaureat 2024

După distracţie, vin emoţiile. Prima probă a Bacalaureatului va avea loc pe 17 iunie, iar pe 1 iulie absolvenţii de liceu vor susţine proba scrisă la Limba şi literatura română. Urmează proba obligatorie a profilului şi proba la alegere. Rezultatele se vor afişa pe 8 iulie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Credeţi că sunt pregătite autorităţile să facă faţă codului roșu de caniculă?
Observator » Educatie » Visurile proaspeţilor absolvenţi de liceu. Ce vor să facă pe viitor elevii Colegiului Național "Tudor Vladimirescu", din Târgu Jiu