Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video O tânără din Gorj, singura româncă admisă în acest an la una dintre cele mai bune facultăţi din America. A primit şi o bursă de 400 de mii de dolari

O elevă din Gorj a reuşit o performanţă remarcabilă. E singura româncă admisă în acest an la una dintre cele mai bune universităţi din lume, în New Hampshire – America. A obţinut şi o bursă de 400 de mii de dolari. Alexandra provine dintr-un sat de lângă Târgu Jiu şi a făcut naveta la oraş încă de la grădiniţă. Să atingă acest vis s-a pregătit mai mult singură. Pentru Bacalaureatul american, de exemplu, nu a făcut nici măcar o oră de meditaţii.

de Redactia Observator

la 05.06.2024 , 18:26

Alexandra e elevă la Colegiul Naţional Ecaterina Teodoroiu Târgu Jiu, în clasa a XII-a. E singura elevă din România admisă în acest an la Universitatea Darmouth, din Statele Unite. Şi a obţinut şi o bursă de aproape jumătate de milion de dolari. Să ajungi acolo nu e deloc uşor. Universitatea face parte din Ivy League, adică cele mai bune opt universităţi din lume, alături de Yale sau Harvard.

"A fost prima mea opţiune întrucât mi s-a potrivit programul de studii şi specificul facultăţii. Aceste facultăţi au o rată foarte mică de acceptare şi se întâmplă adesea ca dacă un român e admis într-un an să nu mai fie admis şi altul", spune Alexandra Popescu.

Pentru Bacalaureatul american s-a pregătit singură. Fără meditaţii. Şi a reuşit să se claseze în top 1% în lume cu scorul obţinut.

Vezi și

"E destul de dificil să găseşti profesori care sunt specializaţi pentru acest tip de examen. N-a fost nimic de memorat. La engleză, au fost multe exerciţii practice, am învăţat din domenii variate mai ales la partea ştiinţifică a examenului şi mi-a plăcut experienţa în sine de a da acest examen", explică tânăra.

Ce va studia Alexandra la Dartmouth

În America, Alexandra va studia Informatică, Statistică şi Economie.

"Sunt necesare notele de la şcoală, activităţile extraşcolare, concursurile academice, în primul rând, dar în egală măsură sunt importante şi eseurile pe care le scriem pentru a dovedi facultăţii că suntem interesaţi să studiem acolo, scrisorile de recomandare şi interviul pe care-l avem cu facultatea respectivă", spune Alexandra.

Nu a mai fost până acum în America. A făcut tururi virtuale de campus şi simte că e deja parte din comunitatea de peste Ocean.

"Mi-ar plăcea să mă perfecţionez în America, dar nu exclud oportunitatea de a mă întoarce în România la un moment dat", mărturiseşte ea. 

Alexandra provine din Scoarţa, un sat de lângă Târgu Jiu. Anul trecut, a reuşit să unească o comunitate de tineri şi să se implice în dezbateri, seri de film şi alte activităţi ce aveau tinerii în prim plan. Aşa a devenit satul Scoarţa - sat european de tineret în 2023. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunt pregătite autorităţile să facă faţă potopului care se abate peste România în acest weekend?
Observator » Educaţie » O tânără din Gorj, singura româncă admisă în acest an la una dintre cele mai bune facultăţi din America. A primit şi o bursă de 400 de mii de dolari