Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Ideea unei învăţătoare din Capitală, pentru a celebra cu elevii ziua liberă de pe 5 iunie. "Am vrut să petrec cu ei"

Miercuri am sărbătorit Ziua Învăţătorului. Chiar dacă au fost liberi, dascălii au preferat să petreacă timpul tot cu elevii. Însă nu în sala de clasă, ci în natură. Mii de elevi din Capitală au mers în excursii împreună cu învațătorii. La malul mării, copiii s-au bucurat de o zi perfectă de plajă. 

de Anaida Glujdea

la 06.06.2024 , 08:10

Cristina este învățatoare la o școală din Capitală. De ziua dascălului, a organizat o excursie cu elevii ei la o livadă cu cireşi din comuna Coşereni, aflată la mai puţin de o oră de Bucureşti. "Am vrut să petrec cu ei pentru că fiind ziua noastră liberă, fiind ziua învăţătorului, deci şi a educaţiei, se serbează cel mai bine împreună cu copiii", spune Cristina Opriş, învăţătoare.

Ziua Învăţătorului, petrecută cu elevii

Peste 1.000 de copii s-au bucurat de activităţile în aer liber. 

Vezi și
  • Elevi: Este ziua profesorilor, adică este liber la şcoală. Şi noi ne-am decis să mergem într-o excursie.
  • Reporter: Cum este să fii liber în timpul săptămânii?
  • Elevi: Este foarte bine, fără şcoală, fără teme!
Pe acelaşi subiect

Una dintre activităţile preferate de cei mici este plimbarea cu calul. Chiar şi pentru o scurtă perioadă de timp, contactul cu acesta poate ajuta la reducerea anxietăţii şi îmbunătăţirea stării de bine a copiilor.

Şi părinţii s-au bucurat de ziua liberă a celor mici, pentru că au reuşit să petreacă mai mult timp împreună. "O idee foarte bună şi pentru învăţători şi pentru copii şi pentru noi, ca părinţi", spune un părinte.

Vremea, perfectă pentru plajă pe litoral

Pe litoral, plajele au fost neîncăpătoare pentru numărul mare de copii, veniţi cu părinţii la mare. Vremea a fost perfectă pentru plajă, iar ofertele hotelierilor, de nerefuzat. "Au fost foarte multe oferte, începând de la 500 de lei un apartament cu vedere la mare. Reducerile am avut coduri promoţionale de până la 20%", arată Diana Tudorache, manager hotel.

În Oradea, elevii au avut ocazia de a-şi vedea animalele preferate, întrucât profesorii i-au dus la grădina zoologică.

Ziua Învăţătorului este sărbătorită anual pe 5 iunie, pentru că la această dată s-a născut Gheorghe Lazăr, considerat întemeietorul învăţământului românesc modern. Începând cu anul acesta, elevii şi cadrele didactice vor fi libere la 5 iunie, iar cursurile nu se vor recupera.

Anaida Glujdea Like

Am încercat puțin din toate meseriile, dar mereu am avut același scop: să ajut. Iar acum, ajut oamenii sa fie informați, sa fie la curent cu ultimele evenimente, chiar dacă sunt plăcute sau mai puțin plăcute.

Întrebarea zilei
Sunt pregătite autorităţile să facă faţă potopului care se abate peste România în acest weekend?
Observator » Educaţie » Ideea unei învăţătoare din Capitală, pentru a celebra cu elevii ziua liberă de pe 5 iunie. "Am vrut să petrec cu ei"