Antena Meniu Search
x

Video Zeci de școli din București își lasă terenurile de sport deschise, după ore, pentru cine vrea să facă mișcare

Zeci de şcoli din Bucureşti îşi lasă terenurile de sport la dispoziţia tuturor celor care vor să facă mişcare. După Sectorul 2, acum şi în Sectorul 6 se întâmplă asta. Aproape 40 de şcoli vor lăsa deschise spaţiile inclusiv în weekend.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 23.05.2021, 21:54

Vezi și
  • Eistă un proiect prin care terenurile de sport din întreaga ţară să fie disponibile pentru toată lumea

Sectorul 6 al Capitalei a deschis curţile şcolilor. Sunt aproape 40 de unităţi de învăţământ unde oricine poate veni să facă sport. Regulile sunt simple. 

Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6: Oricine are acces în şcoală, dar după ore. Pot să vină să joace baschet, handball. Copiii sub 10 ani trebuie sa vină cu părinţii. 

Iar programul este foarte ofertant. Copiii vor avea acces în curţile şcolilor toată săptămâna. De luni până vineri de la ora 16 la ora 22, iar în weekend va fi ceva mai lung, de la 09.30 dimineaţa până la 10 seara.

Şcolile vor fi păzite în permanenţă

Cristina Tătulescu, director Liceul Sf. Antim Ivireanu: Astăzi avem vreo 200 de copii în curtea şcolii. În general ar trebui să fie aici cu acordul părinţilor, există şi o firmă de pază care asigură protecţia copiilor.

S-a găsit o soluţie şi pentru cazul în care vor fi prea multe cereri.

Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6: Dacă vor fi foarte mulţi care vor să vină în acelaşi timp vom avea o aplicaţie pentru a face programări pentru o oră, două ore. 

Zeci de terenuri de sport au fost deschise pentru toţi şi în Sectorul 2. Iar în Parlament, a fost propus un proiect de lege care ar permite tuturor şcolilor din ţară să facă acelaşi lucru. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Educatie » Zeci de școli din București își lasă terenurile de sport deschise, după ore, pentru cine vrea să facă mișcare