Antena Meniu Search
x

Video Zi decisivă pentru redeschiderea școlilor. Trei scenarii sunt luate în calcul de autorităţi

Astăzi s-ar putea decide soarta celor peste 3 milioane de elevi şi studenţi de la noi din ţară. Redeschidera instituţiilor de învăţământ după 8 februarie, atunci când începe al doilea semestru al acestui an şcolar, urmează să fie discutată în această după-amiază la Palatul Cotroceni. Preşedintele Klaus Iohannis se consultă pe această temă cu premierul şi mai mulţi membri ai Guvernului.

Francesca Simionescu
de Francesca Simionescu

la 14.01.2021, 14:11

Vezi și
  • Autorităţile iau în calcul trei scenarii pentru redeschiderea şcolilor
  • Profesorii trebuie să declare dacă vor sa se vaccineze sau nu

La ora 16.00 va avea loc această întâlnire la Palatul Cotroceni la care vor participa şi premierul Florin Cîţu, ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu, ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu, Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi directorul INSP Adriana Pistol. Se va vorbi în primul rând despre rata de infectare, fiind principalul criteriu pe baza căruia se va decide ce se va întâmpla începând cu data de 8 februarie, dacă se vor deschide fizic sau nu şcolile. 

De asemenea, se va vorbi despre vaccinarea profesorilor, pentru că mâine vor trebuie să declare dacă vor să se vaccineze sau nu. Ministrul Educaţiei a cerut acest lucru şi vor vorbi despre scenariile în care se poate deschide şcoala. Nu este foarte sigur dacă Klaus Iohannis va şi anunţa o decizie oficială. Se spunea în ultimul timp că se va anunţa cu cel puţin o săptămână înainte de data de 8 februarie. 

Trei scenarii luate în calcul pentru redeschiderea şcolilor

Sunt trei scenarii. Există posibilitatea ca începând cu data de 8 februarie să meargă la şcoală doar elevii din ciclul primar, acolo fiind foarte greu să se facă ore online. Un al doilea scenariu ar fi acela în care să meargă la şcoală elevii din ciclul primar şi mai ales cei care sunt în ani terminali, pentru că trebuie să susţină examenele. Acestea se vor susţine fizic indiferent de situaţie. Un al treilea scenariu este să meargă cu toţii la şcoală în funcţie de incidenţa cazurilor din zona respectivă, adică fiecare şcoală să decidă sau nu dacă va aduce toţi copiii la şcoală. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Educatie » Zi decisivă pentru redeschiderea școlilor. Trei scenarii sunt luate în calcul de autorităţi