Antena Meniu Search
x

Video A început TIFF, cel mai mare festival de film din România

Deschiderea celei de-a 21-a ediţii a avut loc aseară, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, unde a fost amenajat un cinematograf în aer liber. Sute de invitaţi au păşit pe covorul roşu şi şi-au ocupat locurile pentru a urmări proiecţia aleasă pentru prima seară la TIFF - Reţeaua Jane. În deschidere a cântat Corina Chiriac, o legendă a muzicii uşoare româneşti. 

de Redactia Observator

la 18.06.2022, 11:57

Vezi și

Cluj-Napoca a devenit, din nou, o cetate a filmului, una ce şi-a deschis porţile aseară, la ora 20:00. 

Biletele pentru prima seară a festivalului s-au vândut ca pâinea caldă.

Tudor Giurgiu - director TIFF: Este o ediţie la care mă aştept în primul rând să vină lume multă. Sălile vor fi din nou pline şi e o bucurie mare să vezi Piaţa Unirii cu peste 3 mii de spectatori la deschiderea festivalului.

Pentru prima dată în ultimii 2 ani, gala de deschidere a putut fi organizată fără cea mai mică restricţie. Corina Chiriac, o legendă a muzicii uşoare româneşti, a urcat prima pe scenă.

Pe acelaşi subiect

Corina Chiriac - artista: Sunt foarte bucuroasă că sunt aici, să mă revăd cu atâta lume, sper ca recitalul meu să placă şi mă bucur că am ocazia să deschid festivalul. E o onoare.

Cântăreaţa a încântat miile de oameni cu şlagărele anilor 90. Mulţi dintre cei prezenţi nu au putut rămâne pe scaune şi s-au ridicat pentru a dansa.

Piaţa Unirii a fost plină ochi. Filmul ales pentru prima seară - Reţeaua Jane -  este o producţie care prezintă o faţă dură a anilor '60: reţelele clandestine care organizau avorturi în ţările din America Latină. 

Tudor Chirilov - director artistic: Este un film despre un subiect serios, grav, dar pentru că suntem în Piaţa Unirii, este un film de la care oamenii vor pleca cu zâmbetul pe buze. 

În total, în cele 10 zile de festival vor fi peste 300 de proiecţii din 55 ţări, iar pe scenă vor urca peste o mie de invitaţi, mulţi dintre ei actori importanţi. În această seară, la castelul Banfy, din Bonţida, are loc şi un cineconcert Nosferatul, cu participarea operei maghiare din Cluj-Napoca. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Entertainment » A început TIFF, cel mai mare festival de film din România