Video A opta ediţie Art Safari şi-a deschis porţile. Timp de zece zile, peste 800 de picturi pot fi admirate în două locuri din Capitală
A început ce-a de-a opta ediţie Art Safari, cel mai mare muzeu temporar de la noi din ţară! Timp de zece zile, peste 800 de picturi pot fi admirate în două locuri din Capitală. Iată ce vă aşteaptă.
Şapte mii de metri pătraţi de artă aşteaptă în aceste zile să fie luaţi la pas de bucureşteni şi nu numai. Cel mai mare muzeu temporar din România, Art Safari, şi-a deschis astăzi porţile. 850 de lucrări de artă din colecţiile a 25 de muzee şi din 80 de colecţii private pot fi admirate la Palatul Dacia-România, cât şi în Hanul Gabroveni.
Ioana Ciocan, director Art Safari: Suntem într-un palat care găzduieşte opere cu o valoare de 9 milioane de euro, cea mai scumpă valorează 200 de mii de euro şi este şi cea mai mare ca dimensiune.
Este vorba despre opera "Curtezane din Shimabara", pictată de Samuel Mutzner la Kyoto, între 1912-1913.
Andreea Voicu, ghid Art Safari: Este definitorie pentru această perioadă japonizantă a lui Mützner.
- Opere de artă în valoare de 160.000 de euro, furate dintr-un seif din Belgia, au fost găsite după jumătate de an...
- ''Girl with Balloon'', celebra lucrare a lui Banksy care s-a autodistrus în direct, scoasă din nou la licitaţie...
- Desene spectaculoase, pe blocurile gri din oraşele României. Localnicii sunt încântaţi de noua artă stradală
O expoziţie întreagă este dedicată impresionistului interbelic, născut la Bucureşti, care s-a format la Şcoala de Belle Arte din Capitală.
Cu paşi mărunţi, aparatul de fotografiat la gât şi ochii atenţi, un iubitor de artă se opreşte tăcut fiecare tablou în parte. Suntem în zona dedicată artei contemporane.
Ioana Ciocan, director Art Safari: Se concentrează pe eroi şi pe antierou. În spatele meu se află fel de fel de personalităţi, unele artistice, altele politice, de unele suntem absolut îndrăgostiţi cum e Frida Kahlo, alţii nu sunt foarte simpatici cum e domnul Trump.
Cât costă un bilet la Art Safari
Plecăm din Palatul Dacia şi ne îndreptăm către Hanul Gabroveni. Aici găsim o expoziţie exclusiv feminină. Un tablou cu Regina Maria tronează la intrarea în pavilion iar o acuarelă semnată de ea stă la loc de vază.
Angelica Iordache, ghid Art Safari: Punem în valoare creaţia femeilor de-a lungul timpului, pictoriţe, sculpturiţe în special. Am selectat pentru expoziţie 37 de reprezentate ale artei româneşti. Avem şi o acuarelă semnată chiar de Regina Maria pe care o prezentăm în această expoziţie.
Biletul pentru Art Safari costă 40 de lei şi poate fi cumpărat direct de pe site. Cine vrea să descopere mai multe expoziţii în cele zece zile de Art Safari poate cumpăra un abonament de 80 de lei.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰