Antena Meniu Search
x

Video Desene spectaculoase, pe blocurile gri din oraşele României. Localnicii sunt încântaţi de noua artă stradală

După blocurile gri sunt graffiti! Huliţi de unii, admiraţi de alţii, tinerii pasionaţi de desen stradal au pus stăpânire pe mai multe oraşe din ţară. Clădirile şi-au schimbat complet înfăţisarea după ce au fost pictate în întregime.

de Redactia Observator

la 19.08.2021, 21:11

Vezi și

Pe Bogdan l-am surprins în mijlocul creaţiei, căţărat pe faţada unui bloc. Pictează de mai bine de zece ani. A început cu bisericile, dar acum arta stradală îi ocupă timpul. 

Bogdan: Mă axez acum doar pe street art, pentru că pictura bisericească te cam limitrază. Nu poți să fii atât de creativ cum poți fi aici de exemplu. 

Un bloc vechi se transformă într-o pată de culoare într-o săptămână. Localnicii sunt încântaţi de opera tânărului.

Localnică: Arată foarte bine. E altceva pentru Galați.

Pe acelaşi subiect

Reporter: Schimbă un pic fața orașului?

Localnică: Cu siguranță. Și ar trebui din ce în ce mai multe să fie așa. 

Ce mesaje transmit picturile de pe blocuri

Cele mai spectaculoase desene sunt cele de pe blocurile turn. Prin dimensiune şi mesaj. De la efectele poluării asupra mediului până la picturi abstracte. 

Şi la Târgu Jiu, mai multe instituţii publice şi blocuri s-au umplut de culoare în cadrul Festivalului Strad` Art, iar tema a fost "Revoluție". Artiştii au avut o misiune clară - să transforme oraşul într-o metropolă avangardistă. 

Sergiu, artist plastic: Aici avem patru stickere. Cel mare, albastru, reprezintă lumea în care trăim. Avem trei versiuni diferite ale gânditorului, cele trei stickere mari. Sunt oameni care spun că este Dante care meditează la rai și iad, la societatea în care trăiește.

În ultmii ani, desenele murale au devenit nu doar un mod de exprimare al rebelilor, ci o artă în sine.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Inedit » Desene spectaculoase, pe blocurile gri din oraşele României. Localnicii sunt încântaţi de noua artă stradală