Antena Meniu Search
x

Video Celine Dion şi Madonna n-au mai prins loc în topul celor mai buni 200 de artişti. Cine a cucerit clasamentul Rolling Stone

Cei mai buni 200 de artişti ai tuturor timpurilor au fost adunaţi laolaltă în topul celebrei reviste americane Rolling Stone. Şi în timp ce artiştii clasici îşi păstrează aprecierea publicului de toate vârstele, în top apar şi nume iubite de tânăra generaţie. Aretha Franklin, de exemplu, este de neclintit de pe primele poziţii de ani întregi, însă nou-intrata Taylor Swift se află şi ea pe un loc surprinzător. 

de Redactia Observator

la 03.01.2023, 17:04

Vezi și

Regina muzicii jazz este de neclinitit din topul muzical al revistei americane Rolling Stone. Aretha Franklin rămâne, de 15 ani, pe primul loc. Talentul fără egal şi tehnica muzicală fără cusur au transformat-o în vocea preferată a tuturor timpurilor.

Primele poziţii în topul Rolling Stone

În clasament o urmează îndeapoape Whitney Huston. Artista R&B, a cărei viaţă este subiectul unui nou film biografic, a făcut şi ea istorie mai bine de trei decenii. La fel şi Sam Cooke, unul dintre cei mai influenți artiști de muzică soul. Surprizele din top 10 sunt, însă, Mariah Carey şi Beyonce. Supranumită Regina muzicii afro-americane, Beyonce se clasează anul acesta pe locul 8 în topul Rolling Stone. 

Din clasament nu lipseşte nici Adele. Cântăreaţa care a lansat 4 albume şi a câştigat, în ultimii 10 ani, peste 30 de premii pentru melodiile lansate se află pe un onorabil loc 22. Pe locul 58 a urcat nonconformista artistă Lady Gaga, iar 10 poziţii mai jos se află proaspăta mamă Rihanna.

Pe acelaşi subiect

Noua generaţie de artişti cucereşte clasamentul

Evoluţia permanentă şi mulţimea de premii din ultima perioadă i-a adus şi artistei Taylor Swift un loc în top. Chiar la jumătatea clasamentului. Alături de ea, voci iubite de tânăra generaţie au ajuns şi ele în clasamentul celor mai buni artişti. Vorbim despre Billie Eilish, solistul The Weeknd sau Lana Del Rey.

Marii absenţi din top: Celine Dion şi Madonna

Succesul unora a fost, însă, eşecul altora. Din topul celor 200 de voci celebre lipsesc Celine Dion, Madonna sau Janet Jackson. 

Absenţa cântăreţei canadiane Celine Dion este cea care stârneşte cea mai mare indignare. "O crimă împotriva umanităţii", "Există Rosalía şi un tip de la BTS, dar nu Céline Dion", "Simpla ei absenţă este suficientă pentru a discredita tot clasamentul”, sunt câteva dintre mesajele de pe reţelele de socializare.

Aceste absenţe, însă, îşi găsesc, fără îndoială, explicaţia în criteriile de selecţie ale Rolling Stone. Revista americană s-a justificat prin faptul că acest clasament a fost făcut de redacţie şi principalii lor colaboratori şi a anticipat  criticile: "Înainte de a trece prin acest clasament (şi a-l comenta), ţineţi cont că este lista celor mai mari cântăreţi, nu a celor mai mari voci. Talentul este impresionant, dar geniul este transcendent""În majoritatea cazurilor, ceea ce a contat pentru noi a fost originalitatea artistului, influenţa, profunzimea catalogului şi amploarea moştenirii muzicale", adaugă publicaţia. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Entertainment » Celine Dion şi Madonna n-au mai prins loc în topul celor mai buni 200 de artişti. Cine a cucerit clasamentul Rolling Stone