Antena Meniu Search
x

Video CODA, marele câştigător al Oscarului. Pentru prima dată în istorie trofeul ajunge la o platformă de streaming

Filmul CODA este marele câştigător al premiilor Oscar şi a scris istorie în marea seară a cinematografiei mondiale: pentru prima dată trofeul ajunge la o platformă de streaming. Cele mai multe statuete, şase, le a luat însă science-fiction-ul Dune. Preşedintele Zelensky nu a intervenit în cadrul galei spre nemulţumirea lui Sean Penn care a promis că va topi toate statuetele câştigate până acum.

Alexandra Paraschiv
de Alexandra Paraschiv

la 29.03.2022, 00:18

Vezi și

Liza Minelli şi Lady Gaga au avut cea mai importantă misiune a serii: anunţarea marelui premiu. Aplauzele au fost... în limbaj surdo- mut ca un omagiu adus echipei câştigătoare. CODA spune povestea lui Ruby, singura personă cu auz din familia ei. Adolescenta încearcă să îşi croiască drum în viaţă în timp ce se luptă cu greutăţile de zi cu zi. Actorul surdo-mut, Troy Kotsur, a fost semenat cel mai bun actor secundar. Producţia a primit şi trofeul pentru cel mai bun scenariu adaptat. "Mulţumim Academiei pentru că au lăsat CODA să scrie istorie în această seară", a declarat Philippe Rousselet , producătorul filmului.

Marele perdant al serii a fost filmul "The Power of The Dog"

SF-ul Dune îşi trece în palmares cele mai multe premii, şase, la categorii cinsiderate însă tehnice, precum efecte vizuale, sunet sau muzică originală. Marele perdant al serii este filmul "The Power of The Dog" care din 12 nominalizări a luat un singur premiu, pentru regie. A fost seara cea mare şi pentru Will Smith. După 30 de ani de carieră, actorul a fost recompensat pentru rolul din King Richard. A patra nominalizare i a adus statueta si Jessicăi Chastain. "The Eyes of Tammy Faye" i-a adus primul Oscar al carierei şi aplauze inclusiv pentru ţinută.

Ariana DeBrose, din West Side Story a câştigat trofeul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar. După doi ani de pauză din cauza pandemiei gala care i a reunit pe actori în aceeaşi sală a fost un spectacol total. Billie Eilish a cântat melodia de pe coloana sonoră a ultimului Bond. Seara a fost deschisă de Beyonce care a cântat chiar pe terenul de tenis din Compton, unde surorile Williams au făcut primii în carieră. Beyonce nu a impresionat doar muzică ci şi prin ţinută.

Nicole Kidman, Zoe Kravitz şi Zendaya au fost apreciate şi ele pentru rochiile în culori vibrante şi sclipitoare. Nu au fost pe placul criticilor, în schimb, decolteul prea generos al lui Venus Williams, şi ţinuta prea relaxată a lui Kristen Stewart. Atitudinea Academiei faţă de drama războiului din Ucraina nu a fost, însă, la fel de aplaudată. Actorii au purtat insigne cu steagul ţării şi au ţinut un moment de reculegere, ba au fost chiar încurajaţi să doneze prin cartonaşe individuale primite la sosire. Preşedintele Volodimir Zelensky nu a primit însă mult dorita intervenţie video, motiv de supărare pentru Sean Penn care a promis că îşi va topi toate statuetele. Mila Kunis a ţinut un discurs, dar a uitat să menţioneze numele ţării sale, Ucraina.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Entertainment » CODA, marele câştigător al Oscarului. Pentru prima dată în istorie trofeul ajunge la o platformă de streaming