Antena Meniu Search
x

Video Cum să ne distrăm în siguranţă la festival. Neversea începe mâine, la malul mării

Mâine începe cel mai mare festival organizat pe o plajă din Europa, Neversea. Sunt așteptați zeci de mii de participanți din România și din străinătate. Dincolo de mult aşteptata distracţie, vor fi restricții pe șoselele din Constanţa, măsurile de siguranță vor fi sporite, iar autobuzele vor avea schimbări în program.

de Redactia Observator

la 06.07.2022, 15:46

Vezi și

Comisar şef de poliţie Georgian Drăgan, reprezentant al Poliţiei Române a fost prezent în platoul Observator pentru a da sfaturi celor care ajung la mare, în următoarele zile.

Sunt aşteptaţi 70.000 de oameni în fiecare seară la festival

Georgian Drăgan - reprezentant al Poliţiei Române: Este primul mare festival de după restricţiile COVID. Din discuţiile pe care le-am purtat cu organizatorii sunt aşteptaţi aproximativ 70.000 de oameni în fiecare seară la acest festival. Avem o coaborare extrem de bună cu organizatorul acestui festival, a îndeplinit toate cerintele Ministerului Afacerilor Interne, iar la acest eveniment vor fi angrenate forţe suficiente. mii de lucrători din cadrul Ministerului Afacerilor Interne pentru a ne asigura ca fiecare participant să petreacă în siguranţă şi fără evenimente nedorite. 

Noi reguli la Festivalul Neversea

Pe acelaşi subiect

Organizatorii Festivalului Neversea au anunţat introducerea unei noi reguli. Participanţii nu vor mai putea pleca şi reveni la eveniment ori de câte ori doresc, intrările şi ieşirile sunt limitate la două pe zi. Astfel, riscul ca cineva să vina drogat sau să introducă stupefiante la Neversea se va diminua.

Georgian Drăgan - reprezentant al Poliţiei Române: Sunt măsuri sporite la acest eveniment. Organizatorul a stabilit reguli foarte clare de acces inclusiv în ceea ce priveşte accesul minorilor. Aşadar, copii cu vârsta de până la 14 ani pot intra doar însoţiţi de către părinţi sau de către un alt adult dacă există un acord scris din partea părinţilor pentru acest lucru, iar cei cu vârsta de peste14 ani pot intra la acest eveniment doar cu un acord scris din partea părinţilor sau ai tutorelor legali. Ceea ce este foarte important este faptul că ei vor avea brăţăr de culoare diferită faţă de adulţi tocmai pentru a putea fi mai usor supravegheaţi, pentru a ne asigura că se distrează în siguranţă şi că nu sunt implicaţi în evenimente negative. 

Suntem angrenaţi acolo cu poliţişti de la anti-drog, cu poliţişti de la celelalte structuri. Vom avea şi câini care depistează substanţele interzise. Vor fi prezenti atât în perimetrul exterior, cât şi în perimetrul interior. 

Persoanele care intră la acest eveniment pot ieşi şi intra de două ori într-o singură zi tocmai pentru a elimina cumba posibilitatea anumitor persoane care doresc să iasă ca să aducă substanţe interzise şi ulterior să itre la acest festival. Toate aceste măsuri au rolul de a ne asigura că festivalul se desfăşoară în condiţii de siguranţă. Pe ecranele de la festival o să ruleze şi clipuri de prevenire de la toate structurile implicate şi vom avea şi poliţişti e partea de prevenire. 

Cei care nu pleaca la Neversea, ci în altă parte, în vacanţă, ş ei trebuie să ţină cont de reguli. Trendul cu fotografiile de acasă sau cu toată familia din vacanţă, puse pe reţelele sociale îi invită pe hoţi acasă. 

Georgian Drăgan - reprezentant al Poliţiei Române: Oamenii postează fotografiipe reţelele de socializare din vacanţă şi tocmai acest lucru nu este recomandat întrucât şi persoanelor rău intenţionate le atrage atenţia  acest lucru şi le pot vizita locuinţa, le pot sustrage bunuri pe perioada cât sunt în vacanţă tocmai de aceea recomandarea este să nu facă acest lucru şi să possteze după ce se întorc in vacanţă, să-şi posteze dacă  vor amintirile pe reţelele de socializare. 

Festivalul începe pe 7 iulie şi va dura până pe 10 iulie. Muzica va răsuna în Constanţa timp de patru zile, iar cei care vor să ia parte la evenimentul organizat pe plajă - cel mai mare de acest fel din Europa - mai pot achiziţiona încă bilete.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Entertainment » Cum să ne distrăm în siguranţă la festival. Neversea începe mâine, la malul mării