Antena Meniu Search
x

Video "Evenimentul", cu Anamaria Vartolomei în rolul principal, a câştigat Leul de Aur la Festivalul de Film de la Veneţia

Festivalul cinematografic de la Veneţia şi-a anunţat ieri seară câştigătorii, în cadrul unei gale de poveste. Leul de Aur a fost decernat filmului francez "Evenimentul", în care rolul principal este intepretat de actriţa de origine română Anamaria Vartolomei. Iar Monica Stan şi George Chiper-Lillemark sunt regizorii peliculei "Imaculat", distinsă cu premiul pentru debut, numit şi Leul Viitorului.

de Redactia Observator

la 12.09.2021, 10:34

Vezi și
  • Monica Stan şi George Chiper-Lillemark, premiul pentru debut la Festivalul de Film de la Veneţia.

"Evenimentul", realizat de cineasta franco-libaneză Audrey Diwan, tratează un subiect dramatic: avorturile clandestine de pe vremea când întreruperile de sarcină erau interzise în Franţa. Eroina, o studentă interpretată de Anamaria Vartolomei, se vede nevoită să recurgă la acest gest pentru a nu-şi întrerupe studiile, chiar dacă riscă să ajungă la închisoare. Decizia juriului de a acorda filmului Leul de Aur a fost unanimă, deşi regizoarea a mărturisit că nu se aştepta la acest succes. 

Audrey Diwan: Am făcut acest film cu mânie, am făcut filmul, de asemenea, cu dorinţă, l-am făcut cu măruntaiele, cu inima, dar şi cu mintea. 

Pe scena galei finale au urcat şi regizorii români Monica Stan şi George Chiper-Lillemark. Primul lor film, "Imaculat", a fost distins cu premiul Luigi de Laurentiis, rezervat debutanţilor. Scenariul se desfăşoară într-un centru de reabilitare pentru dependenţii de droguri şi este inspirat din experienţa personală a tinerei regizoare.

Penelope Cruz, premiată la Festivalul de Film de la Veneţia

Pe scenă, cei doi au adresat mulţumiri producătorilor, actorilor şi întregii echipe a filmului. Alături de trofeu, ei au primit şi 100.000 de dolari. 

Regizorul Paolo Sorrentino a fost răsplătit cu Marele Premiu al Juriului pentru "Mâna lui Dumnezeu", iar neozeelandeza Jane Campion a primit Leul de Argint pentru regie, cu filmul "Puterea Câinelui". Penelope Cruz a fost distinsă cu premiul de interpretare feminină pentru "Mame Paralele", unul din cele două filme din competiţie în care a jucat. Iar Maggie Gyllenhaal, mai cunoscută ca actriţă, a primit trofeul celui mai bun scenariu pentru "Fiica Pierdută", pe care l-a şi regizat. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Entertainment » "Evenimentul", cu Anamaria Vartolomei în rolul principal, a câştigat Leul de Aur la Festivalul de Film de la Veneţia