Antena Meniu Search
x

Video Festivalul de la Cannes 2023. Filmul de deschidere "Jeanne du Barry", în care joacă Johnny Depp, aplaudat timp de 7 minute

Festivalul de la Cannes s-a deschis aseară cu întreaga strălucire din vremurile bune, după o ediţie anulată şi alte două marcate de restricţii, toate din cauza pandemiei. Legendara Catherine Deneuve, imaginea din acest an a festivalului, a urcat pe scenă alături de fiica sa, Chiara Mastroianni, şi de Michael Douglas, distins cu un premiu special. La actuala ediţie, din programul secţiunilor oficiale lipsesc cineaştii români şi, în general, cei din Europa de Est. 

de Redactia Observator

la 17.05.2023, 08:10

Vezi și

Gala inaugurală a adus din nou sub privirile cinefililor vedete ale marelui ecran, venite din lumea întreagă. Helen Mirren, Uma Thurman, Brie Larsen sau Naomi Campbell au fost câteva din prezenţele remarcate pe covorul roşu. Cu mult entuziasm a fost primit Johnny Depp, protagonistul filmului de deschidere, contestat totuşi, înaintea festivalului, din cauza acuzaţiilor de violenţă conjugală împotriva sa. 

Gazda ceremoniei din acest an, actriţa Chiara Mastroianni, a deschis gala printr-un cântec în limba tatălui său, regretatul Marcello Mastroianni. 

A intrat apoi în scenă Michael Douglas, pentru a primi un trofeu special Palme d'Or pentru întreaga sa carieră, înmânat de Uma Thurman. Emoţionat, actorul în vârstă de 78 de ani a ţinut să mulţumească în limba franceză, aplaudat, din public, de soţia sa Catherine Zeta Jones şi de fiica lor. 

Catherine Deneuve a deschis oficial festivalul de la Cannes

Pe acelaşi subiect

Chiara Mastroianni a invitat-o pe mama sa, Catherine Deneuve, să deschidă oficial festivalul. Dar înainte de asta, marea doamnă a filmului francez a recitat un poem al unei scriitoare ucrainene, ca un omagiu pentru ţara agresată. 

Filmul de deschidere, "Jeanne du Barry", prezentat în afara competiţiei, este o producţie de epocă filmată, în parte, chiar în palatul Versailles. Regele Ludovic al Cincisprezecelea este interpretat, în limba franceză, de Johnny Depp iar favorita sa, doamna Du Barry, de cineasta franceză Maiwenn care semnează şi regia. Organizatorii festivalului au fost acuzaţi că, prin alegerea acestui film, încurajează comportamentul violent. Johnny Depp a fost judecat pentru că şi-ar fi brutalizat soţia, Amber Heard, dar a câştigat procesul, iar Maiwenn este şi ea învinuită că a agresat un jurnalist într-un restaurant. Dar publicul de la Cannes a ignorat criticile iar filmul a fost aplaudat nu mai puţin de şapte minute, ceea ce l-a emoţionat vizibil pe Depp.

Astăzi începe proiecţia celor 21 de filme din competiţie, din care şapte realizate de femei, un record pentru Cannes. Marele trofeu Palme d'Or şi celelalte premii vor fi decernate sâmbăta viitoare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Entertainment » Festivalul de la Cannes 2023. Filmul de deschidere "Jeanne du Barry", în care joacă Johnny Depp, aplaudat timp de 7 minute