Antena Meniu Search
x

Exclusiv Fotografie controversată cu prinţul Harry şi Meghan Markle, în revista Time. Ce arată limbajul corporal despre cei doi

O fotografie cu prinţul Harry şi Meghan Markle, publicată pe coperta revistei Time, a pus Internetul pe jar. Oamenii dezbat semnificaţiile ascunse ale imaginii şi îşi dau cu părerea despre relaţia celor doi, pe baza poziţiei lor din poză.

de Redactia Observator

la 31.03.2022, 14:31

Vezi și

Stă în picioare? Se ţine de umărul ei ca să nu cadă? Pare că se ascunde în spatele ei ... Arată atât de falşi, parcă sunt scoşi de la Madame Tussauds. Sunt doar câteva dintre reacţiile internauţilor care au văzut cea mai recentă fotografie cu prinţul Harry şi Meghan Markle, apărută pe coperta celebrei reviste Time. Cei doi sunt nominalizaţi printre cei mai influenţi oameni ai lumii, dar aceasta ediţie a revistei a strânit mai degrabă controverse, decât admiraţie. Oamenii dezbat dacă cei doi au fost mult prea prelucraţi în Photoshop şi critică modul cum au fost aşezaţi. În orice caz, subiectul a provocat o adevărată furtună în mediul online.

"Trecând peste toate aceste glume, ironii aduse la adresa lor, cred că nimic nu este întâmplător. Cred că această poză a fost foarte bine aleasă dintr-o şedinţă foto în care, probabil, au fost făcute sute, poate chiar mii de fotografii. Această poză a fost aleasă drept fiind mesagerul, cea care vrea să transmită, să arate, să indice nişte semne şi semnale", este de părere expertul în comunicare Aurelian Ciocan.

Ce ne arată fotografia cu Harry şi Meghan Markle?

Aurelian Ciocan: "Putem afirma faptul că o fotografie spune mai mult decât o mie de cuvinte. Întreaga mise-en-scene (n.r. aşezare în poză) este interesantă, pornind de la prim-plan, unde o avem pe Meghan, îmbrăcată în alb, într-o paletă de culori tomnatice, între nişte culori închise în care, iată, negrul predomină ... Negrul se regăseşte chiar şi în titlul revistei. Meghan este îmbrăcată în alb, într-o culoare care reflectă lumină, care arată puritate, inocenţă. Şi este foarte interesant de observat poziţia picioarelor, uşor depărtate, o poziţie de forţă, care denotă putere. O poziţie prin care te ancorezi foarte bine în sol, o poziţie care de-a lungul anilor a fost regăsită la mulţi lideri politici, care au vrut să transmită acest mesaj de putere, control, încredere."

Pe acelaşi subiect

Prinţul Harry, în plan secund

Aurelian Ciocan: "El se sprijină în spate pe o bordură foarte înaltă. În acelaşi timp, se sprijină de ea. Este un pic înclinat. Dar o şi sprijină pe ea. (...) Pe cine sprijini, dacă nu o persoană în care te regăseşti, o persoană în care îţi pui toată încrederea şi pe care vrei să o arăţi drept fiind capul familiei. (...) Decorul este foarte interesant. Pădurea are foarte multe semnificaţii, pornind din film, din teatru. Pădurea poate să fie purificatoare, poate să aibă un rol de regăsire, de renaştere, şi, în acelaşi timp, pădurea are o altă dublă semnificaţie: de ocrotire, dar în acelaşi timp şi de ameninţare. Pădurea poate arăta şi anumite părţi care pot să atragă atenţia."

Poza, prelucrată în Photoshop

Aurelian Ciocan: "E posibil să fi fost tot cu intenţie. Pentru o campanie foarte bună de PR, s-a dorit această discuţie frenetică. De ieri şi până astăzi, toată lumea vorbeşte despre aceste poze în toate televiziunile de pe întreg Globul."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Entertainment » Fotografie controversată cu prinţul Harry şi Meghan Markle, în revista Time. Ce arată limbajul corporal despre cei doi