Antena Meniu Search
x

Video Mii de pasionaţi de muzică clasică au participat la Promenada Operei, eveniment care deschide stagiunea Operei Naţionale Bucureşti

Promenada Operei a adunat mii de spectatori pe esplanada din faţa instituţiei de cultură. Arii și duete celebre au răsunat la tradiționalul spectacol în aer liber. Cinci mii de oameni i-au aplaudat pe artişti.

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 24.09.2023, 14:03

Vezi și
  • Bucureştenii, încântaţi de Promenada Operei.

Soliștii, orchestra, corul și baletul Operei Naționale au venit în fața publicului cu unele din cele mai îndrăgite titluri din repertoriu. 

Daniel Nicolae Jinga, Maestru de Cor al Operei Naționale din București: Este un eveniment ce semnifică continuitate, este foarte important să reuşim să păstrăm lucrurile bune pe care le facem, indiferent de regim, indiferent de vreme. 

Spectacolul de pe esplanada Operei Naționale a adunat sute de spectatori pasionați de muzica clasică. Reacţiile au fost pe măsură "de fiecare dată la sfârşitul verii, Opera ne aşteaptă cu  un spectacol minunat. Copiii vor şi ei să vadă şi aşa că am venit cu mare bucurie", "vin de foarte mulţi ani la Promenada Operei. Din copilărie am mers mereu cu părinţii, am păstrat aceleaşi obiceiuri".

Marta Ofrim, soprană: M-am uitat şi eu, surprinsă, de cât de multă lume este şi sunt foarte fericită să văd că sunt foarte mulţi tineri. 

Pe acelaşi subiect

Este a 13-a ediție a evenimentului. Un spectacol devenit deja tradiție şi care marchează începutul stagiunii de la Opera Naţională. Oricum, spectacolele de muzică clasică au început să adune tot mai mulţi pasionaţi. 

"Urmează o premieră foarte importantă pentru cultura românescă, pentru că este o premieră de operă Oedip, de George Enescu", a anunţat una dintre artiste. 

Spectacolul a fost însoțit de un concept de lumini și videomapping original. Regia poartă semnătura lui Alexandru Nagy.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Entertainment » Mii de pasionaţi de muzică clasică au participat la Promenada Operei, eveniment care deschide stagiunea Operei Naţionale Bucureşti