Antena Meniu Search
x

Video Gest "scandalos" al unei soliste de operă din China: a cântat "Katiusha" între ruinele Teatrului din Mariupol. Paie pe foc în relaţia dintre Kiev şi Beijing

Solista de operă chineză Wang Fan a declanşat o dispută diplomatică după ce a fost filmată interpretând cântecul de război sovietic "Katiusha" între ruinele Teatrul Dramatic Mariupol din Ucraina, unde sute de oameni au fost ucişi anul trecut, relatează CNN.

de Redactia Observator

la 09.09.2023, 15:30

Solista de operă Wang Fan, printre ruinele Teatrului din Mariupol
Solista de operă Wang Fan, printre ruinele Teatrului din Mariupol - Facebook

Solista de operă Wang Fan a făcut parte dintr-un grup de bloggeri chinezi care au vizitat oraşul ucrainean ocupat Mariupol.

Gest controversat: Solista de operă a cântat "Katiusha" în Mariupol

"Katiusha" este un cântec popular din epoca sovietică care a devenit cunoscut în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, cerând populaţiei să-şi apere ţara. Ministerul ucrainean de Externe a acuzat grupul că a încălcat frontiera de stat a Ucrainei, relatează news.ro.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Furie în Ucraina: "Un exemplu de degradare morală totală"

"Reprezentarea melodiei Katiusha a cântăreţei de operă chineze Wang Fan pe ruinele Teatrului Dramatic Mariupol, unde armata rusă a ucis peste 600 de oameni nevinovaţi, este un exemplu de degradare morală totală", a afirmat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe din Ucraina, Oleg Nikolenko, într-o postare pe Facebook.

"Sosirea lor este ilegală. Încalcă grav legislaţia ucraineană care reglementează trecerea frontierei de stat de către străini", a spus Oleg Nikolenko"Ucraina respectă integritatea teritorială a Chinei şi se aşteaptă ca partea chineză să explice scopul şederii cetăţenilor chinezi la Mariupol, precum şi modul în care aceştia au intrat în oraşul ucrainean ocupat temporar", a adăugat el.

Primarul ucrainean al Mariupolului Vadim Boicenko a criticat şi el vizita.

Soţul artistei a lăudat "curajul" femeii

China nu a comentat încă incidentul şi nici Wang nu a făcut-o. Într-o declaraţie emisă pe platforma chineză de socializare Weibo, soţul lui Wang a aplaudat "puterea, curajul şi determinarea" soţiei sale.

"Foştii rezidenţi ucraineni, soldaţii ruşi şi civilii care s-au stabilit aici s-au străduit din greu pentru a rezista diferitelor atacuri ale mercenarilor NATO şi ale armatei ucrainene", a scris el. "Prin urmare, când locuitorii ruso-ucraineni au auzit cântecul, ei s-au declarat profund inspiraţi şi vor continua să lupte şi să lupte pentru pace şi dreptul la viaţă", a conitnuat acesta.

Teatrul Dramatic din Mariupol a fost bombardat pe 16 martie 2022, în timp ce sute de oameni se adăposteau în clădire.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Gest "scandalos" al unei soliste de operă din China: a cântat "Katiusha" între ruinele Teatrului din Mariupol. Paie pe foc în relaţia dintre Kiev şi Beijing