Antena Meniu Search
x

Olivia Colman va juca rolul lui Miss Havisham în noul serial "Marile Speranțe", după romanul lui Charles Dickens

Noul serial "Great Expectations" dezvoltat de Steven Knight ("Peaky Blinders") și regizat de Brady Hood și Samira Radsi va avea 6 episoade. Acesta oferă o altă revizuire sumbră a unui clasic al lui Charles Dickens. Olivia Colman este aproape de nerecunoscut în rolul bătrânei domnișoare Havisham.

de Redactia Observator

la 28.03.2023, 18:11

Olivia Colman va juca rolul lui Miss Havisham în noul serial "Marile Speranțe", după romanul lui Charles Dickens - Profimedia

Serialul urmăreşte povestea lui Pip, interpretat de Fionn Whitehead ("Dunkirk") bietul orfan, ce duce o existenţă umilă şi căruia i se oferă ocazia de a vedea viața celor din clasa superioară, reprezentată de excentrica domnișoară Havisham, inspirată parcă din filmele de groază, jucată pe Olivia Colman. Privindu-l pe băiat, ea se gândește să-l pregătească pentru a deveni un domn şi îl vede "ca pe o orhidee care crește sălbatic în mizeria unui grajd".

Povestea "Great Expectations" a lui Charles Dickens, pe marile ecrane

În ciuda împrejurărilor sale suprareale, Pip se îndrăgostește aproape imediat de Estella (Shalom Brune-Franklin), care locuieşte în casa lui Havisham. Atitudinea rezervată şi rece a fetei față de el reflectă o acceptare amorțită a realității dure pe care i-o spune şi impune, cu asprime, domnişoara Havisham: "Fetele ca tine chiar nu au de ales".

În mod evident, se întâmplă mult mai multe decât atât, inclusiv actul de bunătate al lui Pip față de condamnatul evadat Magwitch (Johnny Harris) și cearta sângeroasă a acestuia din urmă cu Compeyson (Trystan Gravelle), potrivit CNN.

Knight și coregizorul Samira Radsi aduc, în mod sigur, un plus acestei producții - de la scenele violente de lupta pana la insultele dure. Povestea, în schimb, are un ritm lent, iar formatul de 6 ore permite echipei de creație sa ofere cărții remarcabile a lui Dickens toată atenția meritata. Ocolişurile pe alei întunecate merg mai degrabă împotriva proiectului și nu în favoarea sa.

"Great Expectations" a avut premiera pe 26 martie pe Hulu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Entertainment » Olivia Colman va juca rolul lui Miss Havisham în noul serial "Marile Speranțe", după romanul lui Charles Dickens