Antena Meniu Search
x

Video Oscar 2022: Ultimele calcule înainte de marea ceremonie. Cine sunt favoriţii din acest an

Oscar 2022. Urmează o noapte plină de emoţie pentru cinefili! Vedetele se pregătesc deja pentru prima gală Oscar live din ultimii 2 ani. La categoria cel mai bun film, favorit este The Power of the Dog, care are şi cele mai multe nominalizări, dar nu sunt excluse surprizele. Belfast, Drive my car sau CODA ar putea primi cel mai râvnit trofeu al cinematografiei. 

Alexandra Paraschiv
de Alexandra Paraschiv

la 28.03.2022, 12:43

Shutterstock Vezi și

CODA sau Children of Deaf Adults, prezintă povestea lui Ruby, singura personă cu auz din familia ei. Adolescenta trebuie să găsească un echilibru între viaţa dură de zi cu zi şi ambiţia ei de a deveni cântăreaţă. Producţia a strâns doar 3 nominalizări, pentru cel mai bun film, scenariu adaptat și actor în rol secundar, însă autenticitatea ar putea să îi asigure câştigul.

Citește și: Premiile Oscar 2022: lista completă a câștigătorilor

Ca să câştige, trebuie să detroneze filmul The Power of The Dog, care conduce cu 12 nominalizări. Până acum, producţia lui Jane Campion a pus mâna pe cele mai importate premii de la BAFTA, Critics Choice Awards şi Globurile de Aur. CODA trebuie să se lupte şi cu Belfast, Dune, Don't Look Up, dar şi Drive My Car, filmul japonez a cărui victorie ar putea fi revoluţionară. 

Encanto va fi, cu siguranţă, sub lumina reflectoarelor. Filmul este favorit la categoria cea mai bună animaţie dar concurează şi pentru cea mai bună coloană sonoră. Compozitorul Lin-Manuel Miranda nu va participa însă, la gala, pentru că soţia lui a fost testate pozitiv cu COVID19. Asta îl va împiedica pe actor să interpreteze live melodia "We Don't Talk About Bruno", alături de ceilalţi membri ai distribuţiei. 

Pe acelaşi subiect

Oscar 2022: Cine sunt favoriţii din acest an

Will Smith nu a câştigat niciun premiu Oscar în cei 30 de ani de carieră, dar acum, rolul său din King Richard ar putea schimba totul. Va fi însă greu, pentru că trebuie să se impună în faţa unor actori precum Benedict Cumberbatch, Andrew Garfield, Javier Bardem sau Denzel Washington.

Şi cuplurile ar urma să marcheze premiere în acest an. Sunt nominalizaţi Jesse Pelmons şi Kristen Dunst, pentru rolurile din The Power of The Dog dar şi Penelope Cruz, actriţa principală din Parallel Mothers alături de soţul ei, Javier Bardem, care a strălucit în Being The Ricardos. 

Ceremonia nu e lipsită nici de controverse. Academia a decis să scurteze segmentul live, pentru a ţine public în priză de la început până la final, astfel că a eliminat din programul televizat 8 categorii din cele 23. Premiile pentru acestea vor fi înmânate cu o oră mai devreme, iar discursurile câştigătorilor vor fi editate.

În ciuda acestei schimbări, a mai fost inclusă categoria Filmul preferat al fanilor. Doritorii pot să voteze pe Twitter folosind hashtagurile #OscarsFanFavorite și #OscarsCheerMoment. La final, norocoşii vor avea un loc asigurat la cea de-a 95-a gală din 2023.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Entertainment » Oscar 2022: Ultimele calcule înainte de marea ceremonie. Cine sunt favoriţii din acest an