Antena Meniu Search
x

Video Robert De Niro a împlinit 80 de ani. Momentele-cheie din viaţa marelui actor: "Cât de norocos sunt!"

Starul american Robert De Niro a împlinit 80 de ani! Cu o carieră formidabilă de şase decenii, actorul se bucură şi acum de o faimă imensă şi de un palmares impresionat. De Niro are la activ peste 90 de filme în care a interpretat personaje complexe şi unice. Mândru tată a şapte copii, cel mai mic născut acum numai câteva luni, Robert De Niro a suferit însă şi de o boală grea din care a reuşit să se recupereze rapid.

de Redactia Observator

la 17.08.2023, 08:48

Vezi și

17 august 1943 - ziua în care s-a născut unul dintre cei mai mari actori din toate timpurile. Robert De Niro, în vârstă acum de 80 de ani, s-a născut la New York şi a cunoscut gustul succesului încă de la o vârstă fragedă. Debutul său în lumea filmului a avut loc la numai 20 de ani în "The Wedding Party", lansat în 1969, iar primul premiu Oscar l-a câştigat câţiva ani mai târziu.

Robert De Niro, o carieră de succes

Pelicula care l-a adus însă în culmea gloriei a fost "Taxi Driver", unde a interpretat impecabil rolul lui Travis Bickle. Celebra replică "Vorbeşti cu mine?" a devenit una dintre cele mai memorabile din istoria Hollywood-ului. Pe lângă interpretarea inedită, nota de unicitate este dată şi de faptul că de Niro a improvizat în totalitate monologul său din faţa oglinzii.

Al doilea Oscar l-a primit însă în 1981, pentru cel mai bun actor în filmul "Raging Bull". Pentru acest rol, De Niro a luat în greutate mai bine de 30 de kilograme şi a învăţat să boxeze pentru a-l întruchipa pe Jake LaMotta. 

Pe acelaşi subiect

Faima actorului se datorează în special profesionalismului de care a dat dovadă de-a lungul întregii sale de cariere, însă De Niro crede că şi norocul a avut un cuvânt de spus. "Mă gândesc cât de norocos sunt, pentru că există foarte mulţi oameni care sunt actori minunaţi şi totuşi nu sunt recunoscuţi", a declarat el. 

Lupta lui De Niro cu o boală grea

Viaţa sa formidabilă nu a fost însă întotdeauna roz. Acum mai bine de 20 de ani, actorul a avut parte de un diagnostic crunt - cancer la prostată. Descoperirea din timp a bolii i-a oferit lui De Niro şansa unei recuperări rapide şi complete.

Acum, actorul se bucură de o avere impresionantă şi de o familie ce s-a înmulţit recent. În luna aprilie a acestui an, Robert De Niro a devenit tată pentru a şaptea oară. A fost căsătorit de două ori, însă acum pare să-şi fi găsit liniştea alături de antrenoarea lui de arte marţiale, mama celui mai mic dintre copii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Entertainment » Robert De Niro a împlinit 80 de ani. Momentele-cheie din viaţa marelui actor: "Cât de norocos sunt!"