Antena Meniu Search
x

Video "Romina VTM", pe 9 în lume la încasări. Publicul, cucerit de manelişti: "Toate fetele brunete să meargă pe trotinete"

Faimă mondială pentru un film românesc. Romina VTM, o poveste de dragoste pe ritmuri de pop şi manele, a ajuns pe locul 9 în lume la numărul de bilete vândute şi încasări. Este un film cu priză la public, dar despre care mulţi afirmă că ar fi de calitate îndoielnică. Partea bună, susţine ministrul Culturii, este că românii încep din nou să vină la cinema în masă. 

de Redactia Observator

la 25.01.2023, 19:38

Vezi și

Lansat în cinematografe la început de ianuarie, Romina VTM a ajuns în 3 săptămâni la cifre record: încasări de două milioane de dolari şi peste 320.000 de spectatori plătitori de bilet.

Irina Margareta Nistor, critic de film: Cred că au făcut înainte de toate un studiu de piaţă să vadă ce anume îşi doreşte publicul şi nu neapărat ce îşi doresc festivalurile sau ce îşi doresc juriile internaţionale.

În topul IMDB al încasărilor din 2023, Romina VTM nu se luptă cu filme de box office, de artă, premiate, sau apreciate de critici, ci cu pelicule cu succes local, produse de case mici, din ţări precum Statele Unite, Croaţia Japonia, Coreea, India. 

Ingredientele care au adus succes filmului Romina VTM

Pe acelaşi subiect

Ingredientele prizei la public par să fi fost mixul între cântăreţi de muzică pop şi manelişti faimoşi. Tzancă Uraganu şi Bogdan de la Ploieşti şi au fost supervizaţi la filmări de profesori de actorie.

Bogdan de la Ploieşti, cântăreţ de manele: Chiar i-am surprins pe toţi, pentru că sunt un băiat foarte foarte muncitor. A fost doar un film cu de toate.

Irina Margareta Nistor, critic de film: Sunt filme cu bugete mai mici, dar uite că funcţionează mai bine. E ca atunci când mergi la un restaurant de 5 stele sau mergi la fast-food.

Lucian Romaşcanu, ministrul Culturii: Partea bună a fenomenului este că se întoarce lumea în număr mare în cinematografe pentru filme româneşti, dacă se întoarce pentru asemenea mesaje, este scăderea noastră, şcoli, părinţi, în a-i îndruma spre o zonă care îi sporeşte sufleteşte corect.

Spectatorii s-au luat la bătaie la premiera din Ploieşti

La premiera de la Ploieşti, spectatorii s-au luat la bătaie pe locuri. 

Irina Margareta Nistor, critic de film: Reacţia oamenilor asta e, au fost neobişnuiţi cu faptul că există locuri fixe şi nu te poţi aşeza oriunde vrei.

Bogdan de la Ploieşti, cântăreţ de manele: Am avut parte şi de discriminare, nu am ce să le fac oamenilor. Dacă e ceva ce nu ne place, putem sa dăm mai deoparte, avem şi opţiunea asta.

Succesul filmului vine după alte recorduri înregistrate de filme româneşti precum Teambuilding - care a ajuns la încasări de 4,4 milioane de euro şi peste 1 milion de bilete vândute în cinema.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Entertainment » "Romina VTM", pe 9 în lume la încasări. Publicul, cucerit de manelişti: "Toate fetele brunete să meargă pe trotinete"