Antena Meniu Search
x

SAG Awards 2023. "Everything Everywhere All At Once", "The White Lotus" şi "Abbott Elementary", marii învingători. Lista câștigătorilor

Comedia absurdă ştiinţifico-fantastică "Everything Everywhere All At Once" şi-a continuat duminică ascensiunea câştigând încă un premiu, de data aceasta la gala premiilor Screen Actors Guild (SAG), potrivit AFP şi Reuters.

de Redactia Observator

la 27.02.2023, 11:14

SAG Awards 2023
SAG Awards 2023 - Profimedia Images

Acest lungmetraj regizat de americanii Daniel Kwan şi Daniel Scheinert spune povestea unei proprietare de spălătorie, interpretată de actriţa Michelle Yeoh, epuizată de problemele administrative cu fiscul, care ajunge deodată în universuri paralele. 

Filmul a avut succes uriaş anul trecut, acumulând venituri de 100 de milioane de dolari la nivel mondial şi are 11 nominalizări la premiile Oscar.  Actriţa Michelle Yeoh a câştigat premiul pentru cea mai bună actriţă, Ke Huy Quan pe cel pentru cel mai bun actor în rol secundar, iar Jamie Lee Curtis cel pentru cel mai bun rol secundar feminin.

James Hong, 94 de ani, a fost în centrul atenţiei la gala de duminică, câştigând premiul pentru cea mai bună distribuţie într-un film. El a vorbit despre zilele în care Hollywood-ul distribuia actori albi în roluri principale asiatice, deoarece producătorii credeau că ''asiaticii nu erau suficient de buni''.

Aceste premii SAG, asociate cu recompensele decernate la gala Producers Guild Awards (PGA) plasează "Everything Everywhere All At Once" într-o poziţie bună pentru Oscarurile din 12 martie. Alţi laureaţi din castingul asiatic al filmului "Everything Everywhere" au făcut referire la lupta de lungă durată pentru mai multă diversitate la Hollywood.

Pe acelaşi subiect

Brendan Fraser a fost recompensat cu premiul SAG din acest an pentru performanţă remarcabilă a unui actor într-un rol principal. La categoriile de televiziune, distribuţia ''Abbott Elementary'' a câştigat pentru cea mai bună distribuţie de comedie TV.

Distribuţia ''The White Lotus'' a câştigat premiul pentru serial dramă pentru cel de-al doilea sezon care se desfăşoară în Italia.

Sally Field, în vârstă de 76 de ani, a primit un premiu pentru întreaga carieră care a început în urmă cu aproape 60 de ani, cu producţiile TV ''Gidget'' şi ''The Flying Nun'', înainte de o serie de filme câştigătoare de Oscar de la ''Norma Rae'' şi ''Steel Magnolias" până la "Forrest Gump" şi "Lincoln".

Lista câștigătorilor SAG Awards 2023

  • Cel mai bun actor într-un serial de televiziune sau miniserie: Sam Elliott, ''Blackbird''
  • Cea mai bună actriță într-un serial de televiziune sau miniserie: Jessica Chastain, ''George & Tammy''
  • Cel mai bun actor într-un serial dramă: Jason Bateman, ''Ozark''
  • Cea mai bună actriță într-un serial dramă: Jennifer Coolidge, ''The White Lotus''
  • Cel mai bun actor într-un serial de comedie: Jeremy Allen White, ''The Bear''
  • Cea mai bună actriță într-un serial de comedie: Jean Smart, ''Hacks''
  • Cea mai bună distribuție într-un serial dramă: ''The White Lotus''
  • Cea mai bună distribuție într-un serial de comedie: ''Abbott Elementary''
  • Cel mai bun actor: Brendan Fraser, ''The Whale''
  • Cea mai bună actriță: Michelle Yeoh, ''Everything Everywhere All at Once''
  • Cel mai bun actor în rol secundar: Ke Huy Quan, ''Everything Everywhere All at Once''
  • Cea mai bună actriță în rol secundar: Jamie Lee Curtis, 'Everything Everywhere All at Once''
  • Cea mai bună distribuție: ''Everything Everywhere All at Once''

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Entertainment » SAG Awards 2023. "Everything Everywhere All At Once", "The White Lotus" şi "Abbott Elementary", marii învingători. Lista câștigătorilor