Antena Meniu Search
x

Video ”Stranger Things” a îmbogățit-o pe Kate Bush cu 2,3 milioane de dolari. Piesa din 1985 care are acum un succes uriaș

Serialul fenomen de pe Netflix, Stranger Things, a readus la viaţă piese ale anilor '80, despre care s-ar fi crezut că n-ar fi pe placul tinerilor.

de Redactia Observator

la 11.07.2022, 21:02

Vezi și

Chiar după lansarea celui de-al patrulea sezon al serialului Stranger Things, piesa lui Kate Bush, "Running Up That Hill" a devenit virală pe internet. De acelaşi succes se bucură şi alte piese vechi, care, prin intermediul serialelor ajung să fie din ce în ce mai ascultate de tânăra generaţie. La fel s-a întâmplat şi cu piesa "Master of Puppets", a trupei Metallica. A ajuns în topul rock de pe iTunes după 36 de ani de la lansare.

Kate Bush a dat lovitura cu "Running Up That Hill", în Stranger Things

Sunt acorduri pe care doar cei născuţi înainte de anii 2000 şi le mai aduceau aminte. Piesa ”Running Up That Hill”, a ocupat primele locuri în 1985, atunci când a fost lansată. La aproape 40 de ani de atunci, melodia lui Kate Bush a cucerit din nout topurile muzicale, după ce a fost folosită pe coloana sonoră a celebrului serial Stranger Things, o serie celebră printre adolescenţii de azi. 

Tinerii au început să caute şi să asculete piesa ”Running Up That Hill” pe platformele de muzică, iar interesul lor i-a adus artistei britanice, în doar câteva săptămâni, aproximativ 2,3 milioane de dolari în drepturi de autor: ”Ştii, gândul că toţi aceşti tineri ascultă cântecul pentru prima dată mi se pare foarte special. Este pur şi simplu extraordinar. Este un serial grozav. Mă gândeam că piesa va primi ceva atenţie, dar nu mi-am imaginat niciodată că ar fi aşa”.

Pe acelaşi subiect

Tot în Stranger Things, generaţia Z descoperă şi legendara trupă Metallica. Doar câteva secunde din piesa ”Master of Puppets” au fost suficiente ca hitul rockerilor să declanşeze o adevărate isterie printre afolescenţi, Interesul lor au dus hit-ul lansat în 1986, pe primul loc în topul rock de pe iTunes,

Metallica are noi fani în generația Z

Bucuroşi de apariţia lor în serial, membrii faimoasei trupei Metallica au refăcut scena şi au postat-o pe contul lor de TikTok. După lansarea serialului, în 2016, alte câteva piese vechi au redevenit virale, printre ele. ”Time After Time” a lui Cyndi Lauper, lansată în 1984, şi ”Never Ending Story”, a lui Limahl.

Dovada clară că actorii serialului Stranger Things se distrează de minune pe ritmul muzicii anilor '80. Actorii Joseph Quinn şi Jamie Campbell au fost surprinşi dansând pe melodia ”Running Up That Hill”, a lui Kate Bush.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Entertainment » ”Stranger Things” a îmbogățit-o pe Kate Bush cu 2,3 milioane de dolari. Piesa din 1985 care are acum un succes uriaș