Antena Meniu Search
x

Video TikTok preia controlul reţelelor de socializare. Aplicaţia a depăşit Facebook şi Instagram la numărul de descărcări

TikTok scrie istorie în mediul online. Platforma video a preluat în doar patru ani controlul absolut al Internetului. A fost cea mai descărcată aplicaţie în ultimul an şi jumătate şi a depăşit deja Facebook sau Instagram. De la adolescenţi de rând la vedete, milioane de oameni îl folosesc şi în România.

Ana Constantin
de Ana Constantin

la 10.08.2021, 21:06

Vezi și

Coregrafii, scenete, muzică în tendinţe, filtre şi efecte speciale. În 4 ani, Tik Tok a cucerit mapamondul, iar Andra Gogan stăpâneşte perfect secretele aplicaţiei. La 21 de ani, are 7 milioane şi jumătate de urmăritori. Este cel mai cunoscut influencer român. 

"Filmezi- opreşti, filmezi-opreşti, şi, la final dai play şi s-a făcut tot filmuleţul fără niciun edit. Singura problemă la această aplicaţie, ca să spunem şi defectele, este că nu se câştigă momentan bani", a povestit Andra Gogan.

Tik Tok are 1 miliard de utilizatori activi în fiecare lună - 3.3 milioane dintre ei în România. Şi creşte constant. Liceeni, vedete, politicieni sau chiar poliţişti îl descoperă pe zi ce trece, iar cifrele vorbesc de la sine. Din iulie 2019 până în decembrie 2020, a ajuns de la niciun milion de utilizatori la peste 5 milioane de fani. Cea mai fidelă categorie de urmăritori sunt tinerii între 18 şi 24 de ani. Dar platforma are şi fani peste 65 de ani.

Numărul utilizatorilor este în continuă creştere

Pe acelaşi subiect

 Întâmplări originale, sfaturi, dansuri, scenete...  posibilităţile sunt infinite. Oricine are drumul spre celebritate deschis. Datorită formatului scurt, de maximum 60 de secunde, nici înregistrarea nici procesul de urmărire nu durează mult. Ovidiu Mureşanu face clipuri turistice. 

"În pandemie, anul trecut, am urcat primul story pe Tik Tok şi am ajuns să am peste 120.000 de followeri. Ce este foarte frumos în România este că publicul este mai matur decât la nivel internaţional", a transmis Ovidiu.

Metodă de divertisment pentru miliarde de oameni, Tik Tok a fost clasificat de autorităţile federale americane o ameninţare pentru siguranţa naţională. În 2019, administraţia Trump a vrut chiar să îl interzică, dar riscurile sunt mult mai numeroase avertizează specialiştii cibernetici. Riscul furtului de date este real, la fel şi transmiterea de informaţii false. În ianuarie, o fetiţă de 10 ani din Italia a murit după ce a răspuns unei provocări lansate pe Tik Tok. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Entertainment » TikTok preia controlul reţelelor de socializare. Aplicaţia a depăşit Facebook şi Instagram la numărul de descărcări