Antena Meniu Search
x

Live Text Anglia - Croația 1-0 la Euro 2020. Raheem Sterling aduce primele puncte pentru britanici

Anglia şi Croaţia au deschis balul în cel mai aşteptat meci al grupei. Având și avantajul terenului propriu, englezii au câștigat la limită partida, scor 1-0.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 13.06.2021, 19:12

Fanii englezi la meciul cu Croația, afișând un banner
Fanii englezi speră ca de această dată trofeul să ajungă în insulă - Andy Rain - Pool/Getty Images

Naţionala Angliei a învins-o pe cea a Croaţiei cu scorul de 1-0 (0-0), duminică la Londra, pe stadionul Wembley, în Grupa D a turneului final al Campionatului European de fotbal - EURO 2020. Anglia s-a impus meritat după golul lui Raheem Sterling. Anglia a profitat de spaţiile libere din apărarea Croaţiei şi deschis scorul în minutul 57 prin Sterling, după o pasă foarte bună a lui Phillips, unul dintre cei mai în formă oameni ai echipei sale.

LIVE TEXT Anglia - Croația 1-0 (Sterling '57 /)

  • Min. 94 - Meciul se încheie cu un ultim șut peste poartă al croaților, care au încercat să revină în meci, dar nu au putut să îi pună probleme reale lui Pickford.
  • Min. 66 - Mason Mount e de neoprit. A alergat talonat de Brozovic mai bine de 20 de metri, pentru ca în cele din urmă croatul să îl faulteze. Lovitură liberă de la 22 de metri, șutul trece puțin peste poartă.
  • Min. 61 - Mason Mount centrează din stânga în fața porții, iar Harry Kane ratează lovitura decisivă din 2 metri, lovindu-se și de bară în timpul acestei faze. Jucătorul se resimte.
  • Min. 57 - 1-0. Kalvin Philips îl găsește pe Raheem Sterling cu o pasă în careu, acesta amână șutul până în ultima clipă și îl învinge pe Livakovic.
  • Min. 54 - Modric șutează de la marginea careului, Pickford reține în doi timpi.
  • Min. 50 - Trippier trimite o minge cu capul greșit, înspre propriul careu, forțându-l pe Pickford să iasă și să respingă din fața unui jucător croat.
  • Min. 43 - Caleta Car face un henț la marginea careului. Trippier execută în forță, dar respinge Perisic din zid.
  • Min. 27 - Crația are prima șansă în acest meci. Vrsaljko centrează din dreapta, mingea junge la Perisic, dar acest lovește greșit și trimite peste poartă.
  • Min. 6 - Phil Foden lovește bara. Sterling a pătruns pe mijloc, i-a pasat coechipierului de la City în dreapta, care a intrat în careu și a tras cu dreptul, însă în transversală.
  • Min. 1 - A început partida.

Naţionala de fotbal a Angliei şi-a câştigat de o manieră categorică grupa de calificare la Euro 2020, iar parcursul avut în ultima perioadă, şapte victorii în ultimele opt meciuri jucate, o dă drept mare favorită la câştigarea Grupei D, deşi Croaţia intră şi ea în competiţie din postura de vicecampioană mondială en-titre.

Pe acelaşi subiect

Echipele de start în Anglia - Croația:

Selecţionerul echipei de fotbal a Angliei, Gareth Southgate, va începe meciul cu Croaţia cu Phil Foden titular, în locul lui Marcus Rashford, duminică, la Londra, într-un meci din Grupa D a EURO 2020.

Anglia: 1. Jordan Pickford - 2. Kyle Walker, 5. John Stones, 15. Tyrone Mings, 12. Kieran Trippier - 14. Kalvin Phillips, 4. Declan Rice - 10. Raheem Sterling, 19. Mason Mount, 20. Phil Foden - 9. Harry Kane (căpitan). Selecţioner: Gareth Southgate.

Rezerve: 13. Dean Henderson, 23. Sam Johnstone - 3. Luke Shaw, 7. Jack Grealish, 8. Jordan Henderson, 11. Marcus Rashford, 16. Conor Coady, 18. Dominic Calvert-Lewin, 22. Ben White, 24. Reece James, 25. Bukayo Saka, 26. Jude Bellingham.

Croaţia: 1. Dominik Livakovic - 2. Sime Vrsaljko, 21. Domagoj Vida, 5. Duje Caleta-Car, 25. Josko Gvardiol - 10. Luka Modric (căpitan), 11. Marcelo Brozovic, 8. Mateo Kovacic - 9. Andrej Kramaric, 17. Ante Rebic, 4. Ivan Perisic. Selecţioner: Zlatko Dalic.

Rezerve: 12. Lovre Kalinic, 23. Simon Sluga - 7. Josip Brekalo, 13. Nikola Vlasic, 14. Ante Budimir, 15. Mario Pasalic, 16. Mile Skoric, 19. Milan Badelj, 20. Bruno Petkovic, 22. Josip Juranovic, 24. Domagoj Bradaric, 26. Luka Ivanusec.

Arbitru din Italia, la centru în Anglia - Croația

Arbitru: Daniele Orsato; arbitri asistenţi: Alessandro Giallatini, Fabiano Preti (toţi din Italia); al patrulea oficial: Bjorn Kuipers (Olanda); arbitru de rezervă: Sander van Roekel (Olanda)

Arbitru video: Massimiliano Irrati (Italia); arbitri asistenţi video: Joao Pinheiro (Portugalia), Paolo Valeri, Filippo Meli (ambii din Italia)

Delegat UEFA: Myrsini Psarropoulou (Grecia), observator UEFA pentru arbitri: Francesco Bianchi (Elveţia)

Anglia - Calificări constante, rezultate modeste

Naţionala de fotbal a Angliei este o prezenţă constantă la turneul final al Campionatului European de fotbal, în ultima perioadă englezii ratând calificarea doar în 1984 şi în 2008. Totuşi, rezultatele obţinute de englezi au fost mai degrabă modeste. Anglia a ajuns o singură dată în semifinale, în 1996, şi de două ori în faza sferturilor de finală, în 2004 şi în 2012.

Anglia mai are la activ o finală mică în care s-a impus împotriva URSS, 2-0 în 1968, însă la ultima ediţie a Campionatului European a avut un parcurs slab, oprindu-se în faza optimilor de finală, după ce a bifat doar un 1-1 cu Rusia şi un 0-0 cu Slovacia, a trecut greu de Ţara Galilor, 2-1 după prelungiri, dar a fost eliminată de Islanda, 1-2. Deşi au trecut doar cinci ani faţă de ediţia precedentă, Anglia merge acum la turneul final cu o echipă mult schimbată, din lot dispărând jucători precum Danny Rose, James Milner, Garry Cahill, Wayne Rooney, Daniel Sturridge, Eric Dier sau Ryan Bertrand.

Croaţia - Şase calificări din şapte campanii

După destrămarea Iugoslaviei, la începutul anilor '90, Croaţia a luptat de şapte ori pentru calificarea la Campionatul European de fotbal şi a ratat o singură dată calificarea, în campania pentru Euro 2000. Deşi nu a strălucit la turneul final, având la activ doar două sferturi de finală, 1996 şi 2008, rezultatele înregistrate au fost remarcabile pentru o naţiune cu doar puţin peste patru milioane de locuitori.

Iar Croaţia vrea să confirme la Euro 2020 că finala jucată la Mondialul din 2018, din Rusia, nu a fost un accident, mai ales că turneul final din acest an poate fi "cântecul de lebădă" pentru o generaţie de excepţie ce îi are în frunte pe Luka Modric, Ivan Perisic, Domagoj Vida şi Dejan Lovren, cei patru căpitani ai Croaţiei pentru Euro 2020 şi fotbalişti care au dus greul şi la Campionatul Mondial din urmă cu trei ani.

Programul meciurilor din grupa D Euro 2020

Meciurile din Grupa D de la Euro 2020 se joacă în perioada 13-22 iunie, duelurile urmând a fi găzduite de Stadionul Wembley, din Londra, şi de Hampden Park, din Glasgow.

  • Anglia - Croația - duminică, 13 iunie, Londra, ora 16.00
  • Scoţia - Cehia - luni, 14 iunie, Glasgow, ora 16.00
  • Croaţia - Cehia - vineri, 18 iunie, Glasgow, ora 19.00
  • Anglia - Scoţia - vineri, 18 iunie, Londra, ora 22.00
  • Croaţia - Scoţia - marţi, 22 iunie, Glasgow, ora 22.00
  • Anglia - Cehia - marţi, 22 iunie, Londra, ora 22.00

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Euro 2020 » Anglia - Croația 1-0 la Euro 2020. Raheem Sterling aduce primele puncte pentru britanici