Antena Meniu Search
x

Foto Povestea lui Kacper Kozlowski, cel mai tânăr jucător din istoria Campionatului European

Polonezul Kacper Kozlowski (Pogon Szczecin) a devenit, sâmbătă, cel mai tânăr jucător din istoria Campionatului European, după ce a intrat pe teren în repriza a doua a meciului cu Spania, a informează lequipe.fr.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 20.06.2021, 12:43

În vârstă de 17 ani şi 246 de zile, Kozlowski l-a schimbat, în minutul 55, pe Mateusz Klich.

Recordul precedent nu a rezistat nici măcar o săptămână

Mijlocașul polonez Kacper Kozlowski a doborât recordul lui Jude Bellingham de a deveni cel mai tânăr jucător care a participat la Campionatul European după ce a intrat pe teren împotriva Spaniei la Euro 2020.

Duminica trecută, englezul Jude Bellingham (Borussia Dortmund), în vârstă de 17 ani şi 349 de zile, a intrat pe teren în minutul 82 al partidei cu Croaţia.  Înaintea aceestei ediţii a turneului final al Campionatului European, cel mai tânăr jucător a fost olandezul Jetro Willems, care a jucat la Euro-2012 la vârsta de 18 ani şi 71 de zile.

Reprezentativa Spaniei a remizat, sâmbătă seară, scor 1-1, cu selecţionata Poloniei, într-un meci disputat pe Stadionul La Cartuja din Sevilla, în Grupa E a Campionatului European.

Au marcat: Morata ’25 / Lewandowski ‘54. Gerard Moreno a ratat în minutul 57 un penalti.

Cariera şi realizările lui Kacper Kozlowski

Kacper Kozłowski, născut la 16 octombrie 2003, este un fotbalist profesionist polonez care joacă ca mijlocaș pentru echipa de fotbal Pogoń Szczecin.

La doar 17 ani și 246 de zile, mijlocașul a avut onoarea de a deveni cel mai tânăr jucător care a participat vreodată la un Campionat European. Adus pe teren în locul lui Mateusz Klich de la Leeds United, în minutul 55, a jucat în mare parte în defensivă, după ce penalty-ul lui Robert Lewandowski a anulat deschiderea lui Alvaro Morata pentru echipa lui Luis Enrique.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Kozłowski este la a patra selecţie pentru naţionala Poloniei. Meciul dintre spanioli şi polonezi s-a încheiat la egalitate, scor 1-1. Cu doar un punct în două etape, Polonia riscă să plece acasă după faza grupelor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Euro 2020 » Povestea lui Kacper Kozlowski, cel mai tânăr jucător din istoria Campionatului European