Antena Meniu Search
x

Update Spania - Suedia, primul meci fără goluri de la Euro 2020

Naţionalele de fotbal ale Spaniei şi Suediei au încheiat la egalitate, 0-0, meciul jucat la Sevilla, luni seara, şi care a contat pentru prima etapă a grupelor de la Euro 2020.

de Redactia Observator

la 14.06.2021, 23:59

Suedia reuşeşte să ţină în şah echipa Spaniei
Suedia reuşeşte să ţină în şah echipa Spaniei - Profimedia
  • Spania şi Suedia fac parte din Grupa E de la Euro 2020, alături de Polonia şi Slovacia.
  • Meciurile de la Euro 2020 se joacă în perioada 11 iunie - 11 iulie.

Min. 97 - Este final de meci la Sevilla. Spania şi Suedia au încheiat la egalitate, 0-0, o partidă pe care ibericii au controlat-o cu autoritate, dar în care s-au apropiat rareori de poarta adversă şi s-au lovit de un portar, Robin Olsen, în zi mare. Suedezii au jucat economicos, au ratat două ocazii uriaşe şi, în final, trebuie să se declare mulţumiţi că şi-au îndeplinit obiectivul, obţinerea unui punct împotriva unui adversar dificil.

Min. 90 - La una dintre ultimele faze ale meciului, Gerard Moreno ratează cea mai mare ocazie a partidei. Spaniolii au centrat de pe dreapta, Gerard Moreno a reluat cu capul şi Robin Olsen a respins cu o intervenţie fantastică.

Min. 87 - Schimbare în echipa Spaniei. A ieşit Koke şi a intrat Fabian Ruiz.

Min. 84 - Schimbări în echipa Suediei. Au ieşit Olsson şi Forsberg şi au intrat Cajuste şi Bengtsson.

Pe acelaşi subiect

Min. 75 - Schimbare în echipa Suediei. Intră Krafth şi iese Lustig.

Min. 74 - Încă două schimbări în echipa Spaniei. Au ieşit Ferran Torres şi Dani Olmo şi au intrat Gerard Moreno şi Oyerzabal.

Min. 68 - Schimbări şi în echipa Suediei. Intră Quaison şi Claesson. Au ieşit Berg şi Isak.

Min. 66 - Schimbări în echipa Spaniei. Au ieşit Rodri şi Morata şi au intrat Thiago Alcantara şi Sarabia.

Min. 61 - Suedia scapă periculos pe contraatac, Isak se distrează cu fundaşii spanioli, trimite în faţă porţii, însă Berg nu reuşeşte să fructifice momentul favorabil. Ocazie mare a Suediei!

Min. 55 - Lustig vede cartonaşul galben pentru trageri de timp.

23.05 - Spania a avut lovitura de start în repriza a doua a meciului de la Sevilla.

Min. 45 - Este pauză la Sevilla. Spania şi Suedia sunt la egalitate, 0-0, după o primă repriză controlată clar de iberici, dar în care şi nordicii au avut momente favorabile.

Min. 44 - Dani Olmo şutează periculos de la distanţă şi portarul suedezilor respinge cu dificultate.

Min. 41 - Ocazie uriaşă ratată de Suedia. Isak scapă singur, se joacă cu apărarea Spaniei, şutează din unghi şi balonul este deviat de Marcos Llorente în bară. Apoi, balonul este reţinut de portarul ibericilor.

Min. 38 - Morata ratează o ocazie uriaşă. Atacantul spaniol a scăpat singur cu portarul advers, însă a şutat pe lângă poartă.

Min. 34 - Spania continuă să domine meciul, dar nu reuşeşte să creeze pericol la poarta adversă.

Min. 27 - Se joacă aproape exclusiv în jumătatea de teren a Suediei, însă nordicii se apără excelent până acum. Ibericii ajung rareori la finalizare.

Min. 16 - Dani Olmo reia cu capul şi portarul suedez respinge in extremis.

Min. 11 - Spania domină copios startul partidei.

22.02 - A început meciul de la Sevilla.

Echipele de start pentru meciul de la Sevilla. Spania, antrenată de Luis Enrique, începe cu Unai Simon - Marcos Llorente, Pau Torres, Laporte, Jordi Alba - Koke, Rodri, Pedri - Ferran Torres, Morata, Dani Olmo.

Suedia, antrenată de Janne Andersson, începe cu Robin Olsen - Lustig, Danielsson, Lindelof, Augustinsson - Larsson, Ekdal, Olsson, Forsberg - Berg, Isak. 

Confruntarea are loc la Sevilla, pe Estadio de La Cartuja, astfel că ibericii sunt văzuţi drept mari favoriţi ai confruntării. În plus, spaniolii vor să răzbune parcursul modest din 2016, când s-au oprit în faza optimilor de finală, după ce reuşeau să câştige turneele finale din 2008 şi 2012. 

În primul rând trebuie, însă, precizat că duelul de la Sevilla este unul între două echipe aflate în mare formă. Spania are patru victorii şi patru egaluri în ultimele opt meciuri jucate, inclusiv un 6-0 cu Germania, victorie obţinută pe acelaşi stadion din Sevilla, în octombrie anul trecut.

Suedia este neînvinsă în 2021. Mai mult, a bifat cinci victorii la rând reuşind să înscrie 10 goluri şi să încaseze unul singur. Totuşi, trebuie spus că Suedia a avut adversari relativ modeşti, respectiv Georgia, Kosovo, Estonia, Finlanda sau Armenia.

Spania, avantaj în meciurile directe jucate împotriva Suediei

Naţionala de fotbal a Spaniei a bătut mai mereu echipa similară a Suediei. Au fost cinci victorii pentru iberici, două rezultate de egalitate şi doar două victorii pentru Suedia. Mai mult, Suedia n-a mai bătut pe Spania din octombrie 2006, 2-0 la Stockholm, într-un meci contând pentru preliminariile Campionatului European.

Ultimele meciuri directe s-au jucat chiar în preliminariile pentru Euro 2020. Spania a bătut pe Suedia cu 3-0, la Madrid, după un meci în care ibericii au beneficiat de două lovituri de departajare. În returul de la Stockholm, Suedia a fost aproape să dea lovitura. A condus cu 1-0, graţie golului marcat de Berg, însă Rodrigo a egalat în prelungiri.

Meciul dintre Spania şi Suedia, de la Euro 2020, este arbitrat de slovenul Vincic şi se joacă pe La Cartuja din Sevilla

Duelul dintre Spania şi Suedia, de la Sevilla, este arbitrat de slovenul Slavko Vincic. Acesta urmează să fie asistat de Tomaz Klancnik şi Andraz Kovacic. Slavko Vincic are 41 de ani şi este arbitru internaţional din 2010. Vincic s-a remarcat în special graţie scandalului de anul trecut, când a fost bănuit că are legături cu o grupare de trafic de droguri şi de persoane din Bosnia-Herţegovina.

Spania are, împotriva Suediei, avantajul terenului propriu, urmând ca meciul să aibă loc pe La Cartuja, din Sevilla. Estadio La Cartuja are o capacitate de circa 60.000 de locuri şi a costat în jur de 120 de milioane de euro, fiind inaugurat în mai 1999. A găzduit deja numeroase meciuri ale naţionalei de fotbal a Spaniei, dar şi evenimente artistice sau partide de tenis. A intrat în circuitul Euro 2020 din postura de rezervă, după ce s-a stabilit că Arena San Mames din Bilbao nu mai poate găzdui partide. Patru meciuri se joacă la Sevilla, respectiv trei partide din faza grupelor şi un meci din faza optimilor de finală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Euro 2020 » Spania - Suedia, primul meci fără goluri de la Euro 2020