Evaluare Naţională 2021. Elevii de clasa a VI-a susţin astăzi proba la Matematică şi Ştiinţele Naturii

De Redactia Observator.
Publicat: 13.05.2021, 09:35.
Actualizat: 31.05.2021, 17:52

Evaluare Naţională 2021. Joi continuă evaluările naționale de la finalul claselor a VI-a, cu probele la Matematică şi Ştiinţele Naturii. Examenul se susţine cu prezenţă fizică, fiind aşteptaţi peste 181.000 de elevi, indiferent de rata de incidenţă din localităţi.

O profesoară ajută elevii să-și dezinfecteze mâinile înainte de începerea examenului

O profesoară ajută elevii să-și dezinfecteze mâinile înainte de începerea examenului

Shutterstock

După un an școlar în care majoritatea elevilor au învățat online, probele din cadrul Evaluării Naționale la clasa a VI-a se vor susţine cu prezenţă fizică, indiferent de scenariile în care se află unităţile de învăţământ, sau rata de infectare din localităţi. Sunt aşteptaţi la examen peste 181.000 de elevi, câţi erau înscrişi la începutul anului şcolar în clasa a VI-a.

Sălile în care se susţin aceste evaluări sunt, de regulă, cele în care elevii îşi desfăşoară activitatea în mod obişnuit. Acestea sunt adaptate, după caz, în funcţie de testul planificat, prin eliminarea oricăror materiale didactice care i-ar putea influenţa pe elevi.

Citește și:

Testele sunt elaborate de Centrul Naţional Pentru Politici şi Evaluare în Educaţie (CNPEE), au un format asemănător cu cel al evaluărilor internaţionale şi trebuie să aibă un nivel mediu de dificultate. Lucrările sunt evaluate în cadrul unităţii de învăţământ, de către cadrele didactice din respectiva unitate, în termen de cel mult 7 zile de la data susţinerii ultimului test.

Unde se vor afișa rezultatele Evaluării Naționale 2021

Ministerul Educației a transmis că rezultatele individuale obținute la Evaluarea Națională 2021 nu se vor mai comunica public și nici nu se vor înregistra în catalogul clasei. Notele se vor anunțat doar la nivelul unității de învățământ.

”Rezultatele individuale obţinute la aceste evaluări nu se afişează/nu se comunică public şi nu se înregistrează în catalogul clasei. Rezultatele vor fi valorificate strict la nivelul unităţii de învăţământ prin elaborarea planurilor individualizate de învăţare, acolo unde este cazul, respectiv informarea elevilor şi a părinţilor/reprezentanţilor legali asupra stadiului formării şi dezvoltării competenţelor evaluate”, a transmis MInisterul Educaţiei.

Calendarul probelor la română, matematică și teste de citire pentru clasele a II-a și a IV-a

După elevii de clasa a VI-a vor susţine Evaluarea Naţională cei de clasa IV-a, apoi cei de clasa a II-a.

Evaluarea competenţelor fundamentale dobândite în ciclul primar (la finalul clasei a IV-a / EN IV) are următorul calendar - Limba română (18 mai), Matematică (19 mai) şi Limba maternă (20 mai).

Probele scrise la Limba română şi Limba maternă din cadrul evaluării din clasa a II-a (EN II) sunt programate în data de 25 mai. Testele de citire la aceste discipline vor fi susţinute în data de 26 mai. Proba de matematică este programată în data de 27 mai, în timp ce proba de limbă română (scris şi citit) pentru elevii din rândul minorităţilor naţionale se va desfăşura în data de 28 mai.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

PARTENERI
Alex Velea, replică dură la adresa lui Cătălin Măruță. Iubitul Antoniei, în război cu soțul Andrei: ”Totul e o mască, un rol...pentru bani”
spynews.ro
Mama unei victime de la Colectiv vorbește despre cum arată condamnarea prin care trec nevinovații: „Am divorțat. Mi-am pierdut familia”
libertatea.ro
Horoscopul zilei de 22 iunie 2021. Taurii își revin pe plan financiar. Află ce îți rezervă astrele
CaTine.ro
Imagini teribile: A blocat bulevardul cu BMW-ul și apoi s-a năpustit cu crosa asupra mașinii din spate
gandul.ro
Gigi Becali și-a mărit averea în pandemie! `A fost de cinci ori mai bine`. Câte milioane de euro a câștigat
prosport.ro
Cum arata cel cu care Narcisa a ajuns sa se casatoreasca la numai 14 ani: Eu sunt de etnie. La noi a fost dragoste adevarata...
redactia.ro
Cine este femeia din viața lui Lorenzo Lazo. Fostul soț al lui Edith Gonzalez are o nouă iubită
tvhappy.ro
S-a terminat, divorțează după 13 ani! Reghe a confirmat despărțirea, incredibil ce a spus Anamaria Prodan
GSP
Noua divizare economică a lumii! Vaccinarea cea mai nouă armă a economiilor bogate
money.ro
Detalii de ultimă oră despre starea lui Michael Schumacher: „Îl văd de două ori pe lună! Nu îl las în pace!”
as.ro
Alexandru a murit la vârsta de 23 de ani, după ce a trecut prin 5 intervenţii chirurgicale. Tânărul era cunoscut de mii de români: "Rămas bun, prieten drag!"
as.ro
Lautaro Martinez și Antonio Conte s-au mutat în ring după scandalul uriaș de la Inter – AS Roma 3-1. Ionuț Radu a fost martor la „bătaie”
as.ro