Evaluarea Naţională 2021, sesiunea specială. Care e calendarul şi cine se poate înscrie

De Redactia Observator.
Publicat: 02.06.2021, 15:17.
Actualizat: 02.06.2021, 18:26

EVALUARE NAŢIONALĂ 2021. Evaluarea Naţională din acest an va avea parte şi de o sesiune specială. La această sesiune se pot înscrie doar elevii fac parte dintr-o anumită categorie.

Evaluarea Naţională 2021, sesiunea specială. Care e calendarul şi cine se poate înscrie

Examenul de Evaluare Naţională va avea o sesiune specială

Hepta

Ce este sesiunea speciala a examenului de Evaluare Naţională 2021

Sesiunea specială a examenului de Evaluare Naţională 2021 reprezintă o a doua şansă acordată elevilor care nu au putut participa din motive medicale la prima etapă a examenului.

Elevii se pot înscrie în perioada 28 iunie - 2 iulie, dar doar dacă fac dovada, printr-un certificat medical, că nu s-au putut înscrie în perioada 7 - 11 iunie la examenul normal.

Citește și:

EVALUARE NAŢIONALĂ 2021. Calendarul complet, cum se pot depune contestaţiile şi ce reguli trebuie să respecte elevii

Potrivit ordinului publicat de Ministerul Educaţiei, „absolvenții învățământului gimnazial care, în contextul măsurilor stabilite privind combaterea răspândirii virusului, au fost în izolare/carantină, au prezentat valori ale temperaturii peste limitele admise în ziua desfășurării probelor sau care, din alte motive justificate cu certificat medical, nu au putut finaliza/participa la probele evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a, pot susține probele examenului în etapa specială, conform calendarului de desfășurare a evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a anul școlar 2020-2021”.

Cine se poate înscrie la Evaluarea Naţională, sesiunea specială

La această sesiune specială a Evaluării Naţionale se pot înscrie toţi elevii care nu au putut participa la sesiunea normală din cauza unor motive medicale.

Pentru a fi acceptaţi la sesiunea specială, elevii trebuie să prezinte un certificat medical care să ateste că starea de sănătate nu le-a permis să se înscrie în perioada 7 - 11 iunie la examenul normal.

Calendarul examenului de Evaluare Naţională, sesiunea specială

Sesiunea specială a Evaluării Naţionale 2021 se va desfăşura în perioada 28 iunie - 2 iulie. Repartizarea acestor elevi va fi făcută pe 24 iulie.

Calendarul complet al sesiunii speciale a Evaluării Naţionale 2021:

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

PARTENERI
Alex Velea, replică dură la adresa lui Cătălin Măruță. Iubitul Antoniei, în război cu soțul Andrei: ”Totul e o mască, un rol...pentru bani”
spynews.ro
Mama unei victime de la Colectiv vorbește despre cum arată condamnarea prin care trec nevinovații: „Am divorțat. Mi-am pierdut familia”
libertatea.ro
Horoscopul zilei de 22 iunie 2021. Taurii își revin pe plan financiar. Află ce îți rezervă astrele
CaTine.ro
Imagini teribile: A blocat bulevardul cu BMW-ul și apoi s-a năpustit cu crosa asupra mașinii din spate
gandul.ro
Gigi Becali și-a mărit averea în pandemie! `A fost de cinci ori mai bine`. Câte milioane de euro a câștigat
prosport.ro
Cum arata cel cu care Narcisa a ajuns sa se casatoreasca la numai 14 ani: Eu sunt de etnie. La noi a fost dragoste adevarata...
redactia.ro
Cine este femeia din viața lui Lorenzo Lazo. Fostul soț al lui Edith Gonzalez are o nouă iubită
tvhappy.ro
S-a terminat, divorțează după 13 ani! Reghe a confirmat despărțirea, incredibil ce a spus Anamaria Prodan
GSP
Noua divizare economică a lumii! Vaccinarea cea mai nouă armă a economiilor bogate
money.ro
Detalii de ultimă oră despre starea lui Michael Schumacher: „Îl văd de două ori pe lună! Nu îl las în pace!”
as.ro
Alexandru a murit la vârsta de 23 de ani, după ce a trecut prin 5 intervenţii chirurgicale. Tânărul era cunoscut de mii de români: "Rămas bun, prieten drag!"
as.ro
Lautaro Martinez și Antonio Conte s-au mutat în ring după scandalul uriaș de la Inter – AS Roma 3-1. Ionuț Radu a fost martor la „bătaie”
as.ro