Antena Meniu Search
x

Curs valutar

10 migranţi care încercau să intre ilegal în ţară trecând Dunărea cu barca, prinşi de poliţişti în Olt

Un grup de zece cetăţeni străini care ar fi trecut Dunărea cu o barcă şi încercau să intre ilegal în România au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră în dreptul localităţii Orlea din judeţul Olt, ei fiind ulterior returnaţi în Bulgaria, a informat, marţi, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Olt, Lavinia Ştefănoaica.

de Redactia Observator

la 01.10.2024 , 16:19

Poliţişti 10 migranţi care încercau să intre ilegal în ţară trecând Dunărea cu barca, prinşi de poliţişti în Olt - Shutterstock

Migranţii nu aveau documente de identitate, au declarat că provin din Siria, Irak şi Serbia şi că intenţionau să ajungă în ţări din vestul Europei.

Cetăţenii străini au fost observaţi de poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Orlea, în apropierea fluviului Dunărea, pe care l-au trecut într-o barcă înmatriculată în Bulgaria.

"La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Orlea au descoperit, în apropierea fluviului Dunărea, zece cetăţeni de sex masculin, care nu îşi justificau prezenţa în zonă. Colegii noştri i-au transportat la sediul sectorului, unde, din declaraţiile acestora, a rezultat faptul că sunt de diferite naţionalităţi, respectiv siriană, irakiană şi sârbă, nu au documente de identitate asupra lor şi toţi intenţionau să ajungă în vestul Europei", a precizat sursa citată, potrivit Agerpres.

Articolul continuă după reclamă

Cei zece migranţi au fost preluaţi de reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Bulgare, în baza protocolului româno - bulgar, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Plănuiţi să mergeţi în SUA după ridicarea vizelor?
Observator » Evenimente » 10 migranţi care încercau să intre ilegal în ţară trecând Dunărea cu barca, prinşi de poliţişti în Olt